MENÜ
İstanbul 3/9
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İLK VERTİPORT TEL AVİV'E
Dünyadan
3 Ocak 2026 Cumartesi 09:17

İLK VERTİPORT TEL AVİV'E

İsrail’in ilk “vertiport”u (hava taksiler için özel iniş-kalkış alanı) Tel Aviv’de inşa edilecek. Bu proje, şehir içi ulaşımda devrim niteliğinde bir adım olarak görülüyor.

İsrail, şehir içi ulaşımda yeni bir döneme giriyor. Tel Aviv’de ülkenin ilk vertiportu, yani dikey iniş-kalkış yapabilen hava taksiler için özel bir terminalin inşa edileceği açıklandı. 

Proje, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak ve hızlı, çevre dostu ulaşım sağlamayı amaçlıyor. Ülkenin en yoğun nüfuslu ve ekonomik açıdan en aktif şehri olması nedeniyle ilk vertiportun Tel Aviv'de kurulmasına karar verildi. Proje, yerel ve uluslararası şirketlerin iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Tel Aviv’deki ilk vertiportun ardından, ülkenin diğer büyük şehirlerinde de benzer tesislerin kurulması planlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule