MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İLK İNSANSIZ JETİN GÖVDE GÖSTERİSİ
Havacılık Haberleri
12 Temmuz 2013 Cuma 09:01

İLK İNSANSIZ JETİN GÖVDE GÖSTERİSİ

Geliştirilen ilk insansız savaş jeti ‘X-47B’nin yeni görüntüleri yayınlandı

ABD'nin silah sanayi devlerinden Northrop Grumman şirketinin geliştirdiği ilk insansız savaş jeti ‘X-47B’nin yeni görüntüleri yayınlandı.

‘Gizemli’ hava aracının başarılı bir şekilde iniş ve kalkış yaptığı görüldü.

Amerikan Donanması’ndan yapılan açıklamaya göre, görüntülerde X-47B’nin dün Virginia sahilinden 112 kilometre açıktaki USS George H.W. Bush uçak gemisine inişi ve kalkışı görülüyor. X-47B testi ile bir pilottan yapması istenen en zor görevlerin, bilgisayar programı sayesinde insansız savaş uçağına da yaptırılabildiğinin görüldüğü belirtiliyor. Amerikan basını, X-47B jetinin açtığı çığır doğrultusunda yeni insansız hava jetlerinin üretileceğini, geleneksel savaş uçaklarının filolarına katılabileceğini ve vuruş gücünü artırabileceğini kaydediyor.

İçinde pilot olmadığı için deniz aşırı hava üslerinin kullanılmasında diğer ülkelerden izin alınmasının gerekmeyeceği iddia ediliyor. Kanat genişliği 19 metre olan X-47B’nin ağırlığı 6,3 ton. 12 bin 200 metre irtifaya yükselebiliyor ve yaklaşık 3 bin 380 kilometre menzili bulunuyor. X-47B üretilmeden önce Amerikan ordusunun en büyük insansız hava aracı olan Predator ise 15 metre kanat açıklığına ve 500 kilogram ağırlığa sahip. Predator’ün menzili ise 1080 kilometre. Deneysel amaçlarla üretilen X-47B’nin asla gerçek operasyonlarda yer almayacağı belirtiliyor. Ancak bu ileri teknoloji ürünü savaş jetinden alınacak ilhamla üretilecek yeni insansız hava araçlarının 2020’den sonra filolara katılacağı ifade ediliyor.

Habertürk

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule