MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İKİ KEZ ÇATISI UÇTU
Türkiye'den
2 Şubat 2023 Perşembe 10:46

İKİ KEZ ÇATISI UÇTU

Geçen yıl 25 Mart’ta açılan Tokat Havalimanı’nda rüzgar yanlış hesaplanınca bir yıl içinde iki kez çatı uçtu.

Tokat Havalimanı'nın çatısı bir yılda iki kez uçtu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 25 Mart 2022 tarihinde açılan Tokat Havalimanı hizmete girdiğinden bu yana dertleri bitmiyor. Rüzgar çatıyı bir yılda iki kez uçurdu, 1,2 milyar lirayı da yel kaptı.

2 bin 700 metre pist uzunluğuna ve 16 bin metrekare terminal sahasına sahip Tokat Havalimanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından projelendirdi. Maliyeti, kamulaştırma bedelleriyle toplam 1 milyar 200 milyon lirayı bulan Tokat Havalimanı'nın çatısı, açıldığı tarihten bu yana iki kez uçtu. 

Tokat Havalimanı'ndaki ilk sorun güneşin yönünün doğru hesaplanmadığı yönündeydi. Bunu da meydana gelen buzlanma ortaya çıkardı. Yoğun yağışlar sonrasında ise çatının aktığı ileri sürüldü. Peki çatının maliyetin ne kadardı. İşte o sorunun yanıtı ise 26 Milyon liraya yakın olduğu yönünde. Çatıyla ilgili üçüncü kez ihaleye çıkıldığı öne sürülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Havalimanındaki sorunlarla ilgili konuştu: “Çatıda damlamalar olduğu ve bunun proje hatasından kaynaklandığı söylendi. İki defa ihale edilmiş bir yer. Şimdi 3. kez ihale ediliyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule