MENÜ
İstanbul 17/24
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İHALENİN PATRONİÇESİ
Havacılık Haberleri
10 Temmuz 2007 Salı 11:01

İHALENİN PATRONİÇESİ

Sabiha Gökçen Havaalanı ihalesini 14 saatlik yarışın ardından kazanan Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir’e ihale boyunca kızı Ebru Özdemir eşlik etti.

Nihat Özdemir'e tüm dev ihalelerde olduğu gibi, dün ki ihalede sağ kolu olun kızı Ebru Özdemir eşlik etti.Baba kızın ihale boyunca görüş alışverişi yapmaları dikkat çekti.

 

Limak olding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir 1974 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra babasının yanında iş hayatına başlayan Ebru Özdemir, günün en az 12 saatini işinin başında geçiriyor.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Afrodisyas
 21 Aralık 2017 Perşembe 07:23
Hamasetten uzak, güzel çalışma. Tebrikler.
 Bir bilen
 19 Aralık 2017 Salı 11:08
Sayın Soner Ünal, Vecihi Hürkuş'a Osmanlı devletinin Ordusu Astsubay rütbesini vermesine rağmen, kendisi bunu hiç kullanmamıştır. Ayrıca Kurtuluş savaşında tüm sivil kökenli pilotlar Astsubay rütbesiyle eşdeğer tutulmasına rağmen hiçbirisi bu unvanı kullanmamıştır. Maalesef Genelkurmay başkanlığının sonraki eserlerinde bu rütbe hep belirtilmesine rağmen, sahipleri bunu kullanmaya tenezzül etmemişlerdir.
 Ne
 16 Aralık 2017 Cumartesi 08:43
Damat ferit miş be... Her ihanetin altından o çıkmış e...oglusu.
 Soner Ünal’a bilgi 2
 16 Aralık 2017 Cumartesi 00:13
Vecihi Hürkuş, 6 Ocak 1896 tarihinde, İstanbul’da doğdu. Üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Hürkuş’un babası Gümrük Müfettişi Faham Bey annesi Zeliha Niyir Hanım’dı. Genç yaşta babasının vefatı üzerine annesi tarafından yetiştirildi. Tophane Sanat Okulu’nda güzel sanatlar eğitimi aldı. Gönüllü olarak Balkan Savaşı’na katılan Hürkuş, daha sonra I. Dünya Savaşı’nda, Bağdat cephesinde uçak mühendisi olarak görev yaptı. 1917 yılında, Kafkas Cephesi’nde bulunduğu sırada bir Rus uçağını düşürerek düşman uçağını düşüren ilk Türk pilotu ünvanını aldı. Savaşta yaralanarak Rus’lara esir düşmesine rağmen, kaçmayı başardı ve ülkesine döndü. Kurtuluş Savaşı’na gönüllü olarak katılan Hürkuş, başarılı keşif uçuşlarının yanı sıra bir Yunan uçağını da düşürmeyi başardı. Daha sonra İzmir havaalanına inerek burayı işgalden kurtardı. Bu başarıları üzerine TBMM tarafından kendisine İstiklal Madalyası ve üç ayrı Tasdikname verildi. Edirne’ye kazayla düşen bir düşman uçağına adının verilmesi üzerine uçak yapma fikri aklına takılan Hürkuş, ilk Türk yapımı uçak olan Vecihi K VI’ı imal etti. Uçağın ilk uçuşunu 28 Ocak 1925 tarihinde gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yönlendirmesiyle kurulan Türk Tayyare Cemiyeti‘ne (TTC) katılan Hürkuş, 1931 yılında, kurum adına ilk Türkiye turunu düzenledi. Bunu aynı yılın sonlarında yapılan ve Ankara, Konya, İzmit, İstanbul gibi birçok şehri kapsayan ikinci uçak turu izledi. 21 Nisan 1932 tarihinde, Sivil Tayyare Mektebi’ni kurdu. 1933 yılında Nuri Demirağ tarafından finanse edilen Vecihi K-XVI adlı uçağı tasarladı. 1937 yılında Türk Hava Kurumu, Hürkuş'u mühendislik eğitimi alması için, Almanya'daki mühendislik okula gönderdi. 1939 yılında mezun olarak ülkesine dönen Hürkuş'a iki yılda mühendis olunmasının imkansızlığı gerekçesiyle uçak mühedisi ruhsatı verilmedi. Türkiye’nin ilk sivil hava yolu şirketi olan Hürkuş Hava Yolları’nı 29 Kasım 1954'de kuran Hürkuş, T.H.Y.’nin elden çıkarttığı uçakları alıp onararak filosunu kurdu. Fakat uçaklarına düzenlenen sabotajlar, uçuşlarının gerekçesiz yere iptal edilmesi gibi sebeplerden dolayı bu projesini verimli bir şekilde sürdüremedi. Hayatının son yıllarını büyük maddi sıkıntılar içerisinde geçiren Hürkuş, 16 Temmuz 1969 tarihinde, geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastahanesi’nde vefat etti.
 Soner Ünal’a bilgi 1
 16 Aralık 2017 Cumartesi 00:11
Vecihi Hürkuş (6 Ocak 1896, İstanbul – 16 Temmuz 1969), Türk pilot ve mühendistir. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir. İlk sivil ve askeri uçağı yapan ilk özel havayolu şirketini kuran ve aynı zamanda ilk düşman uçağını vuran adamdır Vecihi Hürkuş… Savaş zamanında Ruslara esir düşen Vecihi Bey, Hazar Denizi’nde bulunan Nargin Adası’ndan yüzerek İran üzerinden kaçmayı başarmış ve yurda dönerek 1918 yılı yaz başında Yeşilköy’de konuşlanmış bulunan 9. Harp Tayyare Bölüğü’nde görev almıştır. Bu bölükte görevli iken bir av uçağı tasarımı yapan Vecihi Bey’in bu projesi Mondros Ateşkes Antlaşmasın’ın imzalanması ile yarım kalmıştır. Kurtuluş Savaşı’na katılan Vecihi Bey, özellikle İnönü ve Sakarya savaşı sırasında çok başarılı keşif ve destek uçuşları yaptığı gibi bir Yunan uçağını da indirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son uçuşunu yapan pilottur. İzmir (Gaziemir – Seydiköy) hava meydanına ilk giren ve işgal eden kişi olur. Vecihi Bey’e kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ve TBMM tarafından üç kez Takdirname verilmiştir. Ayrıca Vecihi Hürkuş, Üç takdirname verilen tek kişidir.
 Soner ünal
 15 Aralık 2017 Cuma 12:15
Subayların rütbelerini yazdığınız halde Kahraman Assubay Vecihi Hürkuş un statüsünün belirtilmemesini yadırgadım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule