MENÜ
İstanbul 16/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İHA KULLANICILARINDAN DESTEK
Dünyadan
6 Mart 2022 Pazar 18:43

İHA KULLANICILARINDAN DESTEK

Ukraynalı insansız hava aracı (drone) kullanıcıları, Rusya'ya karşı savaşta orduya destek veriyor

Ukraynalı sivil insansız hava aracı (drone) kullanıcıları ordunun geçen hafta "Kiev'in öfke anında size ve insansız hava aracınıza ihtiyacı var" notuyla, harekete geçti. Ukrayna ordusu facebook hesabından yaptığı paylaşımla, vatandaşlardan ellerindeki dronlarını bağışlama ve bu cihazları kullanan deneyimli pilotlara 'gönüllü çalışma' çağrısı yapmıştı. 

Başkent Kiev'de perakende mağazası işleten bir girişimci, Çinli DJI şriketi tarafından üretilen ve stoklarında bulunan yaklaşık 300 insansız hava arasının tamamının bu çağrıdan sonra tükendiğini dağıtıldığını söyledi.

Savaş öncesi çiftçilere ve enerji şirketlerine drone hizmetleri sağlayan Kiev merkezli endüstriyel insansız hava aracı teknolojisi şirketi DroneUA operasyon direktörü Denys Sushko, "Başka seçeneğimiz yok. Burası bizim toprağımız, bizim evimiz" sözleriyle neden bu yola başvurdukları sorusuna cevap veriyor.

Ukrayna'nın envanterinde bulunan Türk yapımı insansız hava araçlarının aksine, tüketici dronları silah olarak değil keşif araçları olarak kullanılabiliyor.

Sivil gönüllüler, Rus konvoylarını izlemek için hava kameralarını kullanıyor ve ardından bu görüntüleri ve GPS koordinatlarını Ukrayna ordusuna aktarıyor. Bazı dronelarda gece görüş ve ısı sensörleri de bulunuyor.

Kaynak: Euronews

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule