MENÜ
İstanbul 14/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ICAN'15 NELER GETİRECEK
Havacılık Haberleri
24 Ekim 2015 Cumartesi 10:04

ICAN'15 NELER GETİRECEK

Türkiye, ICAN’15 kapsamında 36 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzaladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nin ev sahipliğinde 19-23 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen ICAN'15 etkinliği kapsamında; Türkiye, toplam 36 ülke ile ikili havacılık ulaştırma anlaşması imzaladı.

EN YÜKSEK KATILIMLI ETKİNLİK

Dünya Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)’nun bu yıl sekizincisi düzenlenen Havacılık Müzakereleri Etkinliği, 95 ülkenin katılımında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en yüksek katılımlı ICAN etkinliği oldu. Türkiye, bu etkinlik kapsamında toplam 52 ülke ile ikili görüşme gerçekleştirirken, bunların 36’sı ile ikili havacılık anlaşması imzaladı.

300’ÜN ÜZERİNDE İLAVE SEFER ARTIŞI

Mevcut anlaşmaların frekans artışı ve yeni sefer noktalarını ilave edecek şekilde revize edildiği bu anlaşmalar sonucunda ülkemiz, yaptığı 36 anlaşma ile 300’ün üzerinde haftalık ilave sefer artışı ve 25’i aşkın yeni sefer noktası hakkı elde etti. İlave kazanılan sefer hakları ile ülkemiz ekonomisine yaklaşık 600 milyon dolarlık bir katkı sağlanmış olacak.

Konferansa katılan diğer ICAO üyesi ülkeler arasında 600’e yakın ikili havacılık müzakeresi yapılmış ve güncellenerek yeniden imza altına alınan anlaşmalar neticesinde; ülkelerin yurtdışı uçuş ağlarının genişlemesine ve yeni hatlarda seferler düzenlenmesine imkan sağlandı.

TÜRKİYE’NİN TANITIMI YAPILDI

ICAO üyesi toplam 95 ülke sivil havacılık otoritesinin yanısıra 8 uluslararası organizsayon ve 60 şirketin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı şirketler arasında muhtelif sektörel görüşmeler gerçekleştirildi. Bu seneki etkinliğe özgü olarak turizm kuruluşlarının da katılım sağladığı konferans kapsamında, Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımına önemli bir katkı sağlanmış ve ülkemiz havacılığı için büyük önem taşıyan 2016 ICAO Konsey üyeliğine adaylığı çerçevesinde Türk sivil havacılığının mevcut potansiyeli ve pazar imkanları üye ülkelere tanıtıldı.

ICAO’nun bir sonraki Havacılık Müzakereleri toplantısının 2016 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde yapılmasına karar alındı. 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule