MENÜ
İstanbul 16/24
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IC-FRAPORT SESSİZ!
Havacılık Haberleri
9 Temmuz 2007 Pazartesi 22:08

IC-FRAPORT SESSİZ!

İhalenin iddialı şirketlerinden Antalya Dış Hatlar Terminali'nin işletmecisi IC-Fraport şu ana kadar kendisinden beklenen performansı gösteremedi.
İhalenin 18'inci turunun galibi 1 milyar 608 milyon Euro ile Limak İnşaat A.Ş.-GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Grubu olurken ihalede sessizliğiyle bir firma dikkat çekiyor. Şu ana kadar en yüksek teklifi verme şansı yakalayamayan IC-Fraport'un taktik gereği sustuğu ileri sürülüyor.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Pgs cpt
 5 Ekim 2017 Perşembe 22:18
Mükemmel bir yazı. Ellerinize sağlık hocam. Bana göre de kazalar yüzde 70 üzerinde insan kaynaklı bununda yüzde 80 ı psikolojik etmenlerdir. Yani bundan daha önemli bir alan olduğunu düşünmüyorum havacılıkta. Bu konuda ne yapılsa az gelir. Çünkü insan psikolojisini ve davranışlarını çözüp anlama ve önlem alabilme konusunda bırakın bizi almanyanın bile hali içler acısı. Göz göre göre germanwings kazası oldu orada da. Yapılabilecek en iyi iş kazaya yatkın davranış eğilimi ve tiplerin daha ilk secim aşamalarında uzmanlarca ayırt edilmesi olabilir mesela. Sizlerin SHGM ye önayak olmanız ve bu kurullarla ilgili altyapıları oluşturmaya yardımcı olmanız gibi. Sorunlu pilotların sizler tarafından yakından incelenerek sonuçlar çıkartılması gibi mesela. Daha neler neler. Eminim çok olumlu sonuçlar alınır böyle böyle. Yani illaki avrupa abd referans alınacak diye birşey yok. Biz daha iyisini de yapabiliriz belki. Sizler gibi işi bilen insanların önayak olmasıyla tabii ki...
 M. Çetingüç
 1 Ekim 2017 Pazar 22:58
FARUK Hocam, Bir Amerikalı havacı psikiyatrist yıllar önce saptamış ki, uçuş psikolojisi konuları havacılar (özellikle pilotlar) için yazılır, ama onlar okumaz, havacılık psikologları tarafından okunur.😊😊 Bu durumu ben de gözlemiş ve kitabımda yer vermiştim. Maalesef durum bu. Siz de iyi yakalamışsınız, saygılar.
 Faruk Sayılır
 30 Eylül 2017 Cumartesi 21:03
Sevgili hocam, makaleyi daha önce okumuştum ve meslektaşlarımın yorumlarını merak ediyordum. Onlardan bir ses çıkmaması ne kadar üzüntü verici bir durumsa, yorumcuların nitelikleri ve böyle bilim insanlarının bizim siteyi takip etmeleri de o denli sevindirici bir olgu, ellerinize sağlık.
 Öğr. Gör. Özlem Çapan Özeren
 26 Eylül 2017 Salı 15:10
Uçaktayken güvenli ellerde olduğumuzu düşünürüz. Öyle ya kumandanın başında oturan kişi yıllarca eğitim almış, zor koşullara maruz bırakılarak dayanıklılığını ispatlamış dikkatli, uyanık biridir. Havacılıkta çalışan milyonlarca çalışan var. Bagajları yükleyenden tutun da uçağın rotasını belirleyen dispeçe kadar herkes bir tek amaç uğruna kenetlenir ve yolcuların emniyetle uçak seyahatini yapması için birlikte çalışırlar. Bu meslekte akıl sağlığı bozulmuş birinin yapacağı hatanın telafisi ne yazık ki yok. Muzaffer Hocam harika bir konuya değinmiş. Umarım kazaların asıl nedeninin psikolojik faktörler olduğunu anlayan ve olmadan önleyen çalışmalar çoğalır. SHGM'nin bu konudaki çalışmalarını çok önemsiyorum.
 Uzman Psikolog Hande Aydın
 24 Eylül 2017 Pazar 09:21
Havacılık sektöründe kazaların oluşumunu önleme amaçlı bir çok çalışma yapılmaktadır, bunun yanında bu kazalara meydan verebilecek olan uçuş personeli yani insan faktörü çok daha kompleks bir varlık olmasına rağmen yeterli önleyici ve ruh sağlığını koruyucu çalışma olmamaktadır. Kaldı ki bu çalışmaların da araştırmalar halinde yayınlanması ve bilginin paylaşılması gerekmektedir. Ruhsal sorunlar göz hastalıkları nörolojik hastalıklar gibi periyodik muayenelerle tespit edilebilecek sorunlar değildir. Bu nedenle uçuş personelinin kendi ruhsal durumuna ve ekip arkadaşlarının ruhsal durumuna yönelik farkındalık bilinci geliştirmesi gerekmektedir. Bu da havacılık alanında eğitilmiş psikologların bu alana daha çok nüfus etmesiyle mümkün olacaktır. Böyle bir sorumluluğu havayolu şirketlerinin bulundurma zorunluluğu olduğu tek bir psikiyatrist ya da psikologdan beklemenin yeterli olmadığını düşünüyorum.
 E.C
 24 Eylül 2017 Pazar 01:00
Havayolları şirketlerinin böyle bir kadronun lüks değil ihtiyaç olduğunu anlaması için ille büyük bir olay yaşamamız gerekmez umarım. Bir havayolu şirketi için uçağın uçabilmesi kadar önemli bir şey varsa o da uçucunun sağlığı ve uçuş emniyeti olmalıdır ki bu aynı zamanda kamuya karşı bir sorumluluktur. Sivil havacılıkta gerçekleştirilen bu güzel kurs hamlesi havayolları için ilham kaynağı olmalıdır. Havacılık psikologları şirketlere maddi bir yük değil mutlaka kısa ve uzun vadede kazandıracak bir yatırımdır.
 Dr. Mustafa Morkoyun
 23 Eylül 2017 Cumartesi 23:02
Özetle: İnsan hayatını tehdit edecek tüm olumsuz şartların oluşmasında aktör durumundaki kişilerin psikolojik ve psikiyatrik durumu çok önem taşımaktadır. Havacılık sektöründe oluşacak olumsuz şartlar çok daha fazla trajedik sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yüzden havacılığın her kademesinde psikolojik desteğin önemi gün geçtikçe artmakta ve fark edilmektedir. Çalışmalarınız ve çabalarınız için teşekkür ediyorum.
 M.K
 20 Eylül 2017 Çarşamba 07:02
Tebrikler, çok önemli bir noktaya parmak basmışsınız. Kutlarım.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule