MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IATA’DAN ALMANYA’YA ELEŞTİRİ
Havacılık Haberleri
6 Mayıs 2024 Pazartesi 13:19

IATA’DAN ALMANYA’YA ELEŞTİRİ

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği-IATA, Almanya'nın havacılık vergileri için aldığı artış kararını eleştirdi

Almanya'da havacılık vergilerindeki son artış, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) sert eleştirisiyle karşı karşıya kaldı. IATA, artırılan havacılık vergilerinin, Alman ekonomisi üzerinde uzun vadeli “zarar” etkisi olacağını ve bundan endüstrinin karbondan arındırma çabalarının olumsuz etkileneceğini savundu.

Alman hükümetinin kararı doğrultusunda, 1 Mayıs 2024 itibariyle, ülkedeki havacılık vergisi oranları yüzde 19 arttı. Vergi artışının ardından IATA, Almanya'nın turizm, ihracat ve istihdam gibi birçok kritik alanda kayba uğrayacağını öne sürdü.

Almanya hükümetinin kısa vadeli bir gelir artışını tercih etmek yerine rekabet gücünü artırmaya odaklanması gerektiğini vurgulayan IATA Genel Müdürü Willie Walsh “Havacılığa daha fazla vergi koyarak rekabet gücünü azaltmak siyaset çılgınlığıdır. Hükümet, Almanya'nın rekabetçi konumunu iyileştirecek önlemlere öncelik vermeli ve ticaret ve seyahati teşvik etmelidir. Bunun yerine, yalnızca ekonominin uzun vadeli büyümesine zarar verebilecek kısa vadeli bir nakit kapma yoluna gittiler" dedi.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule