MENÜ
İstanbul 17/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HÜRKUŞ GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYOR
Havacılık Haberleri
27 Haziran 2012 Çarşamba 08:59

HÜRKUŞ GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYOR

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un adını taşıyan, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı, bugün düzenlenecek törenle hangardan çıkarılacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un adını taşıyan, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş), bugün düzenlenecek törenle hangardan çıkarılacak.

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi TUSAŞ’ın 2006 yılında çalışmalarına başladığı Hürkuş, Türk mühendislerin ürettiği özgün eğitim uçağı niteliklerine sahip. Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi EASA CS 23 kurallarına göre tasarlanan eğitim uçağında, öğretmen ve öğrenci pilot arka arkaya oturabiliyor.

Tek turboprop motorlu bir konfigürasyona sahip olan Hürkuş’un gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti bulunuyor. Genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme amacıyla üretilen Hürkuş’da standart uçak sistemlerinin yanı sıra kabin basınçlandırma, koltuk fırlatma sistemi, uçak üzeri oksijen üretimi sistemi (OBOGS) de yer alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 M.K
 27 Haziran 2012 Çarşamba 11:53
ÇOK MUTLU OLDUM, EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM, İLERİDE DAHA BÜYÜKLERİNİ DE YAPARIZ.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule