MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HÜKÜMET 305'E SIRTINI DÖNDÜ
Havacılık Haberleri
9 Mayıs 2013 Perşembe 11:45

HÜKÜMET 305'E SIRTINI DÖNDÜ

Hava-İş'in 15 Mayıs'ta başlatacağı grev öncesi konuşan Çalışma Bakanı Çelik, atılan 305 THY işçisinin işe alımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını söyledi.

Hava-İş'in 15 Mayıs günü saat 03.00'te başlatacağı THY grevi öncesi Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten "Talep olursa THY ile görüşebiliriz" açıklaması geldi. Çelik, Martı Otel'de, TÜSİAD tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Getirdiği Yenilikler ve Uygulama Boyutu" semineri sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Faruk Çelik, THY'nin grev kararı hatırlatılarak, "Son bir görüşme olacak mı" şeklindeki soru üzerine, böyle bir talep olursa kendilerinin araya girebileceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Biz 'Neden greve gitsin-' deriz. Nedir sorun, ne derece konuşuldu bilemiyorum. Ancak Bakanlık olarak bize düşen bir görev olursa herkesle olduğu gibi Türk Hava Yolları'yla da ilgili görüşmeleri yapabiliriz.”

İŞTEN ATILANLAR GÜNDEMDE DEĞİL

Toplantıya katılan, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in, "THY'nin esas grev kararı, işe iadesi sağlanan 300'den fazla çalışanın geri dönmesine bağlanıyor. İş güvencesinde işverene sadece tazminat hükmü var. İşe geri döndürme yükümlülüğü yok. İş güvencesinde bu anlamda bir değişiklik düşünüyor musunuz " şeklindeki sorusu üzerine Çelik, şu anda böyle bir şeyin gündemlerinde olmadığını belirterek, şunları söyledi:

 "Mevcut mevzuat çerçevesinde işler ilerliyor. Türk Hava Yolları’nda açık söylüyorum bir grev sürecine girilmiş bulunuyor. Ancak bunun tek soruna indirgenmesi doğru değil. Tek sorun çerçevesinde 76 milyona dönük bir haksız uygulamayı da yapmamak gerekiyor. Kuruma gelen mahkeme kararı nedir, o kurumla ilgili bir durum. Ancak 300 kişi işe alınmadı diye 76 milyonun hukukunu da dikkate almak gerekiyor. Bir kişinin hukuku bile bizim için önemlidir. 300 kişinin hakkı varsa, yargı kararı varsa bu ayrı bir durum. Ancak yeni 300 kişiyi de mağdur etme gibi bir durum da olmamalı. O yüzden çözüm bulmamız gerekiyor. Yeni bir mahrumiyet oluşturmayalım. Bunu çözelim. Biz haksızlığın karşısındayız."

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 10 Mayıs 2013 Cuma 22:27
eğer allahınız varsa eğer kitabınız varsa 1saniyeliğine kendinizi işçilerin yerine koyun eyyyy THY yönetimi tehdit sizde adaletsizlik sizde yağmacılık sizde yandaşçılık sizde sonrada işine ekmeğine sahip çık diyorsunuz siz buralarda yokken biz vardık 2001 krizinde şirketimize süresiz %10'umuzu birakan bizdik siz ozaman nerelerdeydiniz??? ama o gün gelecek nasıl geldiyseniz öyle gideceksiniz ama biz yine burada olacağız sakın bunu unutmayın !!!
 KÖLE LER VE SAHİPLERİNE
 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:31
Bir taraf ta THY yi yaratan var eden bu günlere getiren çalışanlar. Bir tarafta THY yi çiftlik gibi yöneten hükümetin atadığı yöneticiler. Bir taraf ta da yıllardır ekmeğimiz ve saygınlığımız için mücadele eden bir Sendika. Grev konusun da yapılan her olumsuz eleştiri elbette provokasyon olmayabilir fakat orta da bir gerçek var ki, mevcut THY yönetimleri çalışanları,bizleri 'insan' yerine koymuyor. Kendilerini makamlara getiren insanlara diyet borcunu ödüyorlar ve sınırsız imkanlar içerisinde 'yandaş','yandaş'a güzel,güzel günlerini gün ediyorlar. Kendilerinin dışında ki THY çalışanlarını düşünmedikleri ve bu işleyişin devamı adına ne yasa, ne hukuk ne de ALLAH korkusu taşımadıklarını görüyoruz. İster grev olsun, ister olmasın ben Sendika nın Toplu İş sözleşmeleri ile elde ettiği haklarıma THY de görev yaptığım süre boyunca saygı duyulmasını istiyorum. ülkemiz de yaşanan hak ihlallerini daha da çözümsüz hale getiren insanlara saygı duyamıyorum. 15 Mayıs ta 03' de sendika da buluşmak üzere...
 K/A
 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:26
Bu tehditlerle nereye kadar sayın BAKAN!
 305''ten biri
 9 Mayıs 2013 Perşembe 13:48
Haksızlığı başından beri yapan sizlersiniz. Sizler yüzünden 1 senedir neler çekiyoruz. Haksız yere işimizden olduk.. Boş günümde işimden atıldım. Hala ne konuşuyorsunuz. Sizler kendi maaşlarınıza zam yaparken 305 insan kan ağlıyor. Ama kime söylüyorum.. Nasıl olsa anlamayacaksınız!!!
 thy yönetimi''ne !!!
 9 Mayıs 2013 Perşembe 13:35
THY yönetimi, hem doğru düzgün zam vermesin, var olan hakları kırpmak istesin,insanların haklarını yesin, işlerine gelmeyenleri dışardaki işsizlikle tehdit etsin sonra çalışanların kurumlarına sahip çıkacaklarına eminiz desin!!! Gülelim mi ağlayalım mı ?? Sen bütün bunlara ilave olarak torpilli yandaşlarını şirkete torpille al uzman, müdür vs yap milletin şevkini kır aidiyetini öldür iş barışını zedele fırsat eşitliğini yok et sonra uşak müdürlerin aracılığı ile greve gitmeyin siz bilirsiniz diye de aba altından sopa göster!!! Sen insanlara haklarını ver, tehdit etme, fırsat eşitliği sun, liyakata önem ver, çalışanları köle değil insan olarak gör, değer ver onlar sana bunların karşılığını misli misli verirler zaten merak etme!!! Böylelikle o nefret ettiğin sendikaya da ihtiyacın kalmaz!! Bir de sözüm ona dindar müslümansınız ya olmasaydınız mazallah neler olurdu Allah bilir ??
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule