MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HİPERSONİK UÇUŞTA ÖNEMLİ ADIM
Havacılık Haberleri
16 Mayıs 2021 Pazar 11:45

HİPERSONİK UÇUŞTA ÖNEMLİ ADIM

Central Florida Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucu geliştirilen tahrik sistemiyle, saatte 13 bin mil sürate kadar uçuş hızlarına olanak sağlanabileceği belirtildi

Central Florida Üniversitesi araştırmacıları, New York'tan Los Angeles'a 30 dakikadan daha az bir sürede seyahat etmek gibi hipersonik uçuşun önünü açabilecek teknolojileri inşa ediyorlar.

Central Florida Üniversitesi’nde geliştirilen tahrik sisteminin, Mach 6 - 17 (saatte 4.600 ila 13.000 milden fazla) uçuş hızlarına izin verebileceği, hava ve uzay yolculuğunda uygulamalara sahip olabileceği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan makaleye göre araştırmacılar, jet motorları için özel bir hipersonik reaksiyon odası oluşturarak hipersonik itiş için gereken patlamayı stabilize etmenin bir yolunu keşfettiler.

Üniversitenin Makine ve Havacılık Mühendisliği Bölümü'nde doçent olan Kareem Ahmed, "Atmosferimizde çok yüksek hızlarda uçuşa izin verecek ve aynı zamanda gezegensel atmosferlerden verimli giriş ve çıkışlara izin verecek hipersonik ve süpersonik uçuş için sağlam itici sistemler geliştirmek amaçlı çabalar sürüyor. Yoğun reaksiyonun ve enerji salımının en güçlü şekli olan bir patlamayı stabilize etmenin keşfi, hipersonik itici güç ve enerji sistemlerinde devrim yaratma potansiyeline sahip" diye konuştu.

Sistem, saatte 4.600 ila 13.000 milden fazla olan Mach 6 ila 17 hızlarında hava yolculuğuna izin verebilecek. Teknoloji, jet itici motor verimliliğini artırıyor, böylece geleneksel tahrik motorlarından daha az yakıt kullanırken daha fazla güç üretiliyor. Böylece yakıt yükünü hafiflerken maliyet ve emisyon azalıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule