MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANLARINDA ÖNLEM
Türkiye'den
24 Ağustos 2024 Cumartesi 00:27

HAVALİMANLARINDA ÖNLEM

Maymun Çiçeği (MPOX) virüsüne karşı, İGA İstanbul Havalimanı’nda 11 ülkeden gelen uçuşlar yakın takibe alınırken, bugüne kadar herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı

Maymun Çiçeği virüsünün tespit edildiği ülkelerden İGA İstanbul Havalimanı’na gelen uçaklardan inen yolcular yakın takibe alındı. 

İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği virüsü ile ilgili çalışmalar hakkında konuşan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, “Havalimanında zaten biz gelen tüm uçuşlarda deklerasyonları online olarak havayollarından almaktayız. Ama bu maymun çiçeği virüsü küresel acil durum ilan edildiğinden beri Demokratik Kongo ve çevresindeki ülkelerden gelen uçakların kapısına giderek bizim ekiplerimiz oradan deklerasyonu alarak oradaki yolcuları gözlem altına alıyoruz. Onun dışında vakaların artığı 11 ülkenin uçuşlarını da mercek altına almış bulunmaktayız. Bugüne kadar bir virüs vakasına rastlanılmadı” dedi.

İstanbul Havalimanı’nda olası bir vaka durumunda hazır olduklarına dikkat çeken Aykut Yener Kavak, “Ekiplerimiz 7/24 hazır durumda bekliyor. Eğer kuleden bize bu konuyla ilgili bir çağrı gelirse ya da havalimanımızın herhangi bir bölgesinde böyle bir çağrı alırsak, ekiplerimiz giderek izole alanlarda bu yolcuların değerlendirmesini yapıyor. Eğer olası vaka olarak düşünürsek bu çağrıları 112 aracılığıyla belirlenmiş hastanelere sevklerini yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule