MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANINDA TEHLİKE YARATTI
Havacılık Haberleri
19 Haziran 2024 Çarşamba 13:46

HAVALİMANINDA TEHLİKE YARATTI

Çad’ın başkenti Encemine’de uluslararası havalimanı yakınlarındaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar tehlike yarattı. Olay sırasında havalimanında bulunan Türk Yardım Gönüllüsü Mustafa Fatih Dalkıran olay anını görüntüledi

Çad’ın başkenti Encemine’de havalimanı yakınlarında bulunan askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar, uluslararası havalimanında tehlikeye neden oldu.

Patlamalar nedeniyle Encemine Uluslararası Havalimanı pistine ok sayıda mermi düştüğü ve pistin trafiğe kapatıldığı bildirildi. Hava trafiği durdurulurken, uçuşlar öğleden sonraya ertelendi.

THY UÇAĞI ETKİLENMEDİ

O sırada Encemine Havalimanı’nda THY’ye ait bir uçak da bulunuyordu. THY uçağının patlamalardan etkilenmediği kaydedildi.

Olay sırasında ülkede yardım için bulunan yardım gönüllüsü Mustafa Fatih Dalkıran, Türkiye’ye dönmek için Çad Encemine Havalimanı’na geldiğinde patlamaları da görüntüledi.

Türkiye’nin Encemine Büyükelçiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu gece saat 23:00 civarlarında Encemine havaalanı yakınında bir mühimmat deposunda patlama meydana geldiği Çad makamlarınca açıklanmıştır. Patlamaların bu aşamada durduğu anlaşılmakla birlikte, vatandaşlarımızın güvenli bölgelerde beklemeleri önerilmektedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule