MENÜ
İstanbul 23/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANINA DRONESAVAR ALINDI
Türkiye'den
14 Nisan 2017 Cuma 15:31

HAVALİMANINA DRONESAVAR ALINDI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda uçakların uçuş güzergahında zaman zaman uçurulan drone'larla mücadele için dronesavar alındı

TESTİ GEÇERSE KULLANIMA GİRECEK

Cezai yaptırımlara rağmen önüne geçilemeyen havalimanına yakın bölgelerde drone uçuşlarını önlemek için Atatürk Havalimanı Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı'nın kullanımına sunulan bir adet dronesavar alındı. İniş ve kalkışlarda uçak sistemlerine zarar verip vermediği test edilecek olan dronesavar, testi geçmesi durumunda hizmete girecek.

Atatürk Havalimanı çevresinde zaman zaman izinsiz uçurulan drone’lar(insansız hava araçları) uçuş güvenliğini tehlikeye atarak pilotlara zor anlar yaşatıyor. Pilotların drone gördüklerine dair ihbarlarda bulunmalarından sonra kulenin uyarısıyla harekete geçen polis ekipleri, havalimanı çevresinde drone araştırmasına çıkıyor. Dronesavarın hizmete girmesiyle izinsiz uçurulan drone’larla daha etkili mücadele edilecek. 

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım’ın bazı programlarında kullanılan dronesavarlar, drone'a yüksek hızda elektronik harp teknolojisi uygulayarak komuta kontrol ile bağlantısını kaybettirerek etkisiz hale getirebiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule