MENÜ
İstanbul 7/10
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVAİ FİŞEK TEHLİKESİ
Havacılık Haberleri
10 Nisan 2026 Cuma 09:10

HAVAİ FİŞEK TEHLİKESİ

Paris Orly Havalimanı’na inecek olan EasyJet uçağının pilotları bir düğün konvoyundan atılan havai fişekler nedeniyle pisti pas geçti

EasyJet’in Venedik-Paris Orly seferini yapan A-320 tipi uçağının pilotları, iniş sırasında bir düğün konvoyunun attığı havai fişekler nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Uçak güvenli şekilde başka piste indirildi. Olay 5 Nisan günü meydana geldi.

EasyJet uçağı Paris Orly Havalimanı’na yaklaşırken, Villeneuve-le-Roi kasabasında yaklaşık 15 araçlık bir düğün konvoyundan havai fişekler atıldı. 07/25 pistine yaklaşma halindeyken pilotlar duman ve patlamaları fark etti. Kaptan pilot hemen go-around (pas geçme) manevrası yaptı ve uçağı 500 feet irtifaya çıkararak tehlikeden uzaklaştırdı. Uçak havada tur attı ve 15 dakika sonra 06/24 pistine güvenli şekilde indi.

Bu arada 25 numaralı pist olay sonrası 90 dakika boyunca kapatıldı. Pist güvenlik ekipleri tarafından kontrol edildikten sonra yeniden açıldı.

EasyJet sözcüsü “Pilotlarımız prosedürlere uygun şekilde pas geçme manevrası yapacak şekilde eğitilmiştir. Uçuş normal şekilde tamamlanmıştır” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule