MENÜ
İstanbul 24/34
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIKTA REKOR CİRO ARTIŞI
Havacılık Haberleri
21 Nisan 2012 Cumartesi 17:29

HAVACILIKTA REKOR CİRO ARTIŞI

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin toplantısında konuştu

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ekonomi gazetecileriyle bir araya gelen Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ''Ulaştırma, Türkiye'nin büyümesini aşağı değil yukarı çeken bir görev üstlenmiştir. Türkiye'nin bugünkü kalkınmasını sağlamak için ulaştırmanın büyümesi gerekiyordu'' dedi.

''Havacılıkta ciro yüzde 596 arttı''

2003 yılından bu yana icraatın bir değerlendirmesini yapan Binali Yıldırım, havacılık sektöründe cironun 2003'ten bu yana yüzde 596, istihdamın yüzde 133 arttığını ifade etti. Yıldırım, havaalanlarının uçak trafiğinin de arttığını, 2003'te iç hatlarda 9 milyon vatandaş uçarken, 2011 sonu itibariyle rakamın 58,3 milyona çıktığını iç ve dış hatlarda yolcu sayısının ise 118 milyonu bulduğunu belirtti.
Yıldırım, bu süreçte ticari uçak filosunun 351'e çıktığını bildirerek, 26 uçuş noktasına 9 yılda 21 yeni uçuş noktasının eklendiğini söyledi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule