MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA TRAFİĞİNDE 'İAÇ' FARKI
Havacılık Haberleri
27 Haziran 2024 Perşembe 22:04

HAVA TRAFİĞİNDE 'İAÇ' FARKI

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-Sen, inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) faaliyetinin icra edilmesinin, hava trafiğinde oluşturduğu gecikme oranlarına dikkat çeken bir açıklama yaptı

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-Sen'in en son kararıyla İnisiyatif Almadan Çalışma (İAÇ) uygulaması sürerken sendikadan bir açıklama yapıldı.

İAÇ uygulaması son karar gereği halen 30 Haziran tarihine kadar devam ediyor. HTK-Sen, EUROCONTROL verilerini kaynak göstererek, inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) faaliyetinin icra edilmesinin, hava trafiğinde oluşturduğu gecikme oranlarına dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: 

EUROCONTROL verilerine göre, 10 Mayıs - 26 Haziran 2024 tarihleri arasında “Türkiye Geneli Geciken Trafik Oranı” (15 dakikayı aşan gecikme) inisiyatif alınan günlerde ortalama yüzde 23 iken, inisiyatif almadan çalışılan günlerde bu oran ortalama yüzde 45 olarak gerçekleşmiştir.

Hava trafik kontrolörlerimizin aldıkları inisiyatiflerle sektöre olan katkısı somut verilerle bir kez daha tescillenmiştir. Tüm ilgilileri, ülkemize rekor üstüne rekor kırdıran bu emeğin karşılığını vermeye, verilen sözleri yerine getirmeye davet ediyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule