MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
Türkiye'den
15 Mayıs 2023 Pazartesi 17:52

HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI

Hava şehitlerimiz, Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı

Türkiye Havayolu Pilotlar Derneği TALPA üyeleri, 15 Mayıs Hava Şehitleri Anma Gününde Edirnekapı Mezarlığındaydı... Hava şehitlerimiz, Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı.

Edirnekapı Hava Şehitliğindeki törende TALPA Yönetim Kurulu üyeleri, şehit aileleri, Türk Hava Yolları temsilcileri, ACT Havayolları Temsilcileri, Tassa, Pilvak, Hava İş Sendikası, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği, Havacılık Tıbbı Derneği ve emekli pilotlar Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” hedefiyle görev yaparken yaşamını yitiren meslektaşlarına şükranlarını sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende TALPA Başkanı Kaptan Pilot Okan Üreksoy bir konuşma yaptı. Üreksoy konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün “İstikbal Göklerdedir” sözüyle Türk gençlerine bir hedef gösterdiğini hatırlatarak "Bu hedef doğrultusunda Türk ulusu sadece FesaEvrensev, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ gibi efsane havacıları değil çok sayıda isimsiz kahramanı da yetiştirmiştir. Bugün dünya havacılığında önemli bir yeri olan havacılığımız, gökyüzüne aşkla bağlı meslek büyüklerimizin akıttığı, kan, ter, gözyaşı ve deneyimlerine çok şey borçludur. 1914 yılında yaşamlarını yitiren Yüzbaşı Fethi bey, Yüzbaşı Sadık bey ve Teğmen Nuri bey uçaklarının düşmesi sonucu havacılık tarihimize ilk şehitlerimiz olarak geçmişlerdir. Bugün havacılığımız onların ve çok güç şartlarda mesleğini yaparken yaşamlarını yitiren başta Fethi, Sadık ve Nuri beyler olmak üzere havacılık şehitlerinin aziz hatıraları üzerinde yükselmektedir. 1926 yılında ilk kez anılan hava şehitlerimizi, 97 yıldır her 15 Mayıs’ta anmanın kutsal bir görev, minnet duygularımızı ifade etme olanağı bulduğumuz asla unutulmayacak bir tarih olduğunun bilinci ile bugün de kabirleri başında rahmetle anıyoruz" dedi.

Üreksoy konuşmasını "Şehadetleri ile biz Türk pilotlarına ışık ve yol gösteren, ülkemiz ve havacılığımız için canlarını veren asker ve sivil tüm şehitlerimizin toprağa değil bu milletin kalplerine ve gönüllerine gömülmüş olduklarını biliyor, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği olarak aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” diyerek tamamladı.

Anıta çelenklerin konulmasından sonra Şehitlikteki Şeref Defteri TALPA Başkanı Okan Üreksoy tarafından imzalandı.

TALPA Başkanı ve pilotlar, şehit aileleri ile sohbet ederek acılarını paylaştı. Tören, katılımcıların THY şehitliğine çelenk koyması, şehitlerin kabirlerini ve görev başında yaşamını yitiren THY personelinin kabirlerini ziyaret ederek kırmızı ve beyaz karanfiller bırakmaları ile son buldu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule