MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA-İŞ'TEN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
11 Temmuz 2007 Çarşamba 18:05

HAVA-İŞ'TEN AÇIKLAMA

Hava-İş’e ulaşan resmi arabulucu raporu üzerine toplantı yapan sendika yönetimi, üyelerini gönderdiği e postalarla bilgilendirdi. İşte o bildiri!..

Değerli üyelerimiz;

 

THY A.O ve THY Teknik A.Ş toplu iş sözleşme prosedürleri yasal çerçevesinde, resmi arabulucunun raporu sendikamıza bu gün itibarı ile tebliğ edilmiştir.

Bu gelişme üzerine sendikamız yetkili kurullarını toplayarak ve Şube Başkanlarının da görüşlerini alarak konuyu değerlendirmiş ve aşağıdaki kararları almıştır.

 

Bilindiği gibi 2822 sayılı yasada arabulucu raporu tebliğinin yapıldığı tarihten itibaren 6 işgünü geçtikten sonra sendika grev kararı alabilir ve işverenlere tebliğ edebilir hükmü vardır.

 

Bu hüküm çerçevesinde grev kararını işverene tebliğ tarihi olarak 20 Temmuz Cuma günü tespit edilmiştir. Eğer bu süre zarfında bir uzlaşma olmaz ise THY A.O da saat 12.30 Genel Müdürlük’de, THY Teknik A.Ş’de ise saat 14.30 da Eski Hangar Puantaj kapısında grev kararları kitlesel olarak asılacaktır.

Sendikanın bu tarihe kadar üyelere açık yapılmak şartı ile, uyuşmazlık maddeleri konusunda işverenlerce teklif edilecek, her türlü müzakereye ve görüşmeye katılınmasına karar verilmiştir.

 

İşverenlerin üyelere açık toplantıyı kabul etmemesi halinde ise, işverence 17 Temmuz 2007 saat 18.00’e kadar verilecek nihai bir teklifi olursa, bu teklifin değerlendirerek, işverene grev kararı tebliğinin yapılacağı 20 Temmuz 2007 tarihine kadar üyelere danışılması ve bu süreç sonunda çıkan genel üye kararına göre hareket edilmesi kararlaştırılmıştır.

 

17 Temmuz 2007 saat 18.00 den sonra işverence verilecek her teklif ancak grev kararı asıldıktan sonra değerlendirilecektir.

 

Hava-İş sendikası aylardır masada çalışanların taleplerine kulaklarını tıkayan şirket yönetimlerini sağduyu ve sorumlulukla davranmaya çağırmaktadır. İşvereni süreci ciddiye almaya ve şirkete daha fazla zarar vermemeye çağırıyoruz.

 

Sendikanın atılacak her olumlu adıma karşılık adımı vardır. Ancak toplu iş sözleşmesinin kilit maddelerini hiç tartışmam şeklindeki işveren dayatması değişmediği sürece çözüme doğru yol almak mümkün değildir.

 

Hava-İş sendikası üyeleri ile birlikte masadadır ve görüşmeye hazırdır. Gelin çekinmeden sorunu bu platformda tartışalım ve çözelim.

Saygılarımızla.

 

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Viziter
 2 Mart 2018 Cuma 13:09
Tekrar güzel bir çalışma tebrikler. Ancak listeye FedEX' in 100 Uçak (50 opsiyonlu) sipariş verdiği C-408 SKYCOURIER ve TFX-Terafugia Flying cars'ları eklemek gerekir.
 Berrin
 28 Şubat 2018 Çarşamba 08:39
Her yıl şartlar dahada zorlaşıyor. Bu fiatlarla dünya da amatör havacılık kalamaz. Polanya ve Cekya uçakları favori olacaktır. Amatör uçuş deyinve Garmin 3000 leri ne yapacağızki ? Fiatı arttıran teknoloji.
 777
 28 Şubat 2018 Çarşamba 07:50
Şeref Kaptanım merhaba. Sizi büyük bir zevkle ve merakla takip ediyorum. Havacılık aşkı ile yazılan yazlarınız harika. Tebrikler.
 Edwart
 27 Şubat 2018 Salı 09:03
Thanks, Airkule.
 Uraz G
 27 Şubat 2018 Salı 07:51
Hayat ve yaşamayı bilmek. Bizim ülkemizde pek mümkün değil galiba. Gelir gurubu çok üst düzey bir hobi ve meslek.
 ALBERT
 26 Şubat 2018 Pazartesi 16:59
Yazı bizi uçurdu hocam. Kendimi havacılık şirketi sahibi ve uçak arıyormuş gibi hissettim. Elinize sağlık. Tabiki Epic1000 favorim.
 O. Yurtseven
 26 Şubat 2018 Pazartesi 16:13
Merakla okudum. Enteresan bilgiler. Havacılığa ilgi göstermek ,pilot olmak artık iyice zorlaştı. Ticari lisans almak bile 100 bin eur. Amatörce uçmak imkansız hale geldi.
 JOSEF
 26 Şubat 2018 Pazartesi 14:23
Yenilikler çok güzelde çok yüksek fiatlar. Bu rakkamlar ile genel havacılık Dünya'da nereye gidecek. Sadece prof. havacılık şirketlerimi yaşayacak. Genel amatör havacılık ne olur önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yazı için teşekkürler.
 Selçuk Yolal
 26 Şubat 2018 Pazartesi 11:12
Merhabalar, Falcon 8X uçağı yeni bir uçak değil. 2015 ten bu yana uçuş yapıyor. 5X e gelince, Dassault firması Aralık 2017 ayında bu projeyi iptal ettiğini açıklamıştır. Diğer yandan G500 ve 600 Gulfstream in yeni modelleri fakat yukarıda yazıldığı gibi G550 yeni değil. Bilhakis yalın gelecekte üretimden kaldırılacak bir uçak. İyi günler.
 Levent
 26 Şubat 2018 Pazartesi 10:37
Hava araçları fiatları uçmuş gitmiş. Amatör havacılık bitmiştir. Benim yorumum tabiki Türkiye için. Holdingler için problem yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule