MENÜ
İstanbul 22/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HATAY'DA YOLSUZLUK İDDİALARI
Havacılık Haberleri
12 Eylül 2007 Çarşamba 09:32

HATAY'DA YOLSUZLUK İDDİALARI

AKP’li Antakya Belediyesi’nin “gelişi güzel yerde ihtiyaç giderdiği” gerekçesiyle 117 YTL ceza kestiği CHP’li Gökhan Durgun, Antakya Havaalanı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin belgeyi açıkladı.

Durgun, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde eline geçen bu belgeleri “konunun yoğun gündemde kaynayıp, magazinleşmemesi” için açıklamadığını söyledi.

İhale yolsuzluğu afişleri

Durgun dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında elindeki belgeler nedeniyle kendisine komplo kurulduğunu söyledi.
Durgun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Sadullah Ergin, eski AKP İl Başkanı İsmail Kimyeci ve Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu hakkında “Kamu ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek, rüşvete aracılık etmek” iddiasıyla yaptığı suç duyurusunda, Antakya Havaalanı ihalesine aracılık eden kişinin telefon konuşmasının ses kaydını delil olarak sundu. Ses kaydının çözümü şöyle:
“Yeloğlu’na seçimden önce 3 defa 85-85-85 elimle götürmüşüm vermişim... Sadullah Ergin’i alıp inşaat bürosuna elimle götürmüşüm. Bana böyle yapacaklarını nerden bilirdim? Parayı elden vermişim. Sadullah Bey bana yalvardı, bu adamı bana getirin dedi. Bu havaalanı ihalesini MHP döneminden bugüne gelinceye kadar süreci ben ayarladım. Ben paramı almazsam ölürüm. O paramla yatıyor, kalkıyorum. Ben paramı onlara yedirmem. Beni taca attılar. Şu anda Yeloğlu Sadullah’tan, Sadullah Yeloğlu’ndan araları bozuk oynuyorlar. Ben yemem bunları. Benim bahsettiğim para 300-400 milyar. Benim 400 milyar alacağım var bu adamlardan.”
Durgun, elindeki tüm belgeleri Başbakan Erdoğan’a da vereceğini söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule