MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GREV TESLİMATLARI AKSATTI
Havacılık Haberleri
30 Eylül 2024 Pazartesi 08:51

GREV TESLİMATLARI AKSATTI

Boeing'de 33 bini aşkın çalışanın grevi sürüyor. Grev uçak teslimatlarını aksattı

Havacılık devi Boeing, yaklaşık 33 bini aşkın çalışanının üç haftadan uzun süredir grevde olması nedeniyle önemli sorunlar yaşıyor.

Boeing grevi, en çok satan 737 dar gövdeli uçağının üretimini aniden durdurdu ve küresel olarak bekleyen yaklaşık 5 bin siparişin teslimat programını aksattı.

Ücret revizyonları talepleri nedeniyle başlatılan grev, Akasa Air ve Air India Express gibi Hindistan'dan büyük havayolları da dahil olmak üzere Boeing uçaklarına güvenen havayolları arasında endişeye yol açtı. Grevin etkilerinin, uçuş programlarını etkilemese de, uzun vadeli sonuçları açısından önemli olacağı belirtiliyor.

190'dan fazla Boeing 737 MAX uçağı sipariş eden Air India Express, filosunu yıl sonuna kadar operasyonlarını yönetebilecek ölçüde takviye uçakla güçlendirildi. Ancak grevin uzamasının, Air India Express açısından endişe uyandırdığı ifade ediliyor.

Öte yandan diğer Hint havayolu olan Akasa Air, 226 Boeing 737 MAX uçağının teslimatını sabırsızlıkla bekliyor. Yine de, muadili Air India Express'e benzer şekilde, yönetim, şimdilik kendinden emin, yakında daha fazla uçak kullanımına hazırlanırken, teslimatta gecikme sorununu aşmaya hazır olduklarını ifade ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule