MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“GÖBEKLİTEPE” BU HALE GELDİ
Havacılık Haberleri
13 Mart 2015 Cuma 12:04

“GÖBEKLİTEPE” BU HALE GELDİ

Airkule.com Nepal’in başkenti Katmandu Havalimanı’na inişte pistten çıkan THY uçağının son fotoğraflarına ulaştı

İstanbul-Katmandu seferini yapan Türk Hava Yolları'nın Airbus A330 tipi, TC-JOC kuyruk tescilli, ‘Göbeklitepe’ isimli uçağı, 4 Mart tarihinde inişte henüz bilinmeyen bir sebeple pistten çıkmış, uçakta bulunan 223 yolcudan biri hafif şekilde yaralanmıştı.

Kaza sonrası yeterli teknik ekipman ve donanıma sahip olmayan Nepal, uçağı saplandığı yerden kurtarmak için Hindistan’dan yardım istemişti. Yardım talebi üzerine Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir C-130 nakliye uçağı teknik ekip ve araç-gereçle Katmandu Havalimanı’na gelmiş, uçak saplandığı toprak zeminden kaldırılmış ancak teknik hangara kadar taşınamamıştı. Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin uçak kurtarmada uzman 4 personeli, THY uçağını bulunduğu yerden teknik hangara taşımak için Nepal’e uçtu. THY ve DHMİ’nin teknik ekipleri uçağı hava yastıkları ile kaldırarak çekici ile teknik hangara çekti.

Airkule.com Nepal’in başkenti Katmandu Havalimanı’na inişte pistten çıkan THY uçağının son fotoğraflarına ulaştı. Fotoğraflar ne kadar büyük tehlike atlatıldığını apaçık gözler önüne seriyor.

BÜYÜK HASAR VAR

Kurtarma çalışmaları sırasında yerel medyanın da görüntülediği THY uçağında ilk göze çarpan, uçağın ön dikmesi ve dikmeye yakın gövde altından oldukça fazla hasar aldığı... Ayrıca motorların da büyük ölçüde hasar gördüğü belli oluyor. Uçakta meydana gelen hasar ve maliyeti, yapılacak teknik incelemenin sonucunda ortaya çıkacak.

SÜLEYMAN ŞEN / Airkule.com-ÖZEL

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lalesiz lionssuz
 14 Mart 2015 Cumartesi 15:48
THy bademleri bunun mali portresini açıklayacaklar mı?
 DHMİ AHL ARFF DELİGEZER
 13 Mart 2015 Cuma 22:09
İnşallah DHMİ yetkilileri ARFF Memurlarının önemini anlamıştır. Yaptıklarının teknik bir iş olduğunu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Masa başı memur ile aynı statüde olamayacağı aşikardır ve biran evvel teknik hizmetlerde değerlendirilmelidir. Bir kütüphaneci nasıl teknik hizmetler sınıfında olurken ARFF Memurları Genel İdare Hizmetlerinde değerlendirilir. Ayrıca Kurtarma işlemini Aim Memurlarının yaptıklarını süren DHMİ yetkilileri artık kelime oyunlarından vazgeçip 7/24 göreve hazır ARFF Memurlarının Havacılığa katkı anlamında hak ettiği değeri vermelidir. Zor günlerde sadece aranıp sorulan bir birim olmaktan çıkarılmalıdır. Her an göreve hazır ARFF Memuru arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Nepal sadece küçük bir örnektir . Artık bu birimin örselenmemesi gerekmekte ve kucak açılmalıdır . Zor gün dostu olmak istemiyoruz artık iyi , sıkıntısız bir gündede hatırlanmak değer verildiğimizi görmek istiyoruz.
 aviator
 13 Mart 2015 Cuma 20:16
yazık milletin parasına
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule