MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GELECEĞİN UÇAK KABİNİ
Havacılık Haberleri
10 Haziran 2023 Cumartesi 09:00

GELECEĞİN UÇAK KABİNİ

Airbus, geleceğin uçak kabinini tanıttı

Airbus, gerek ağırlıktan tasarruf etmek, gerekse yüzde 100 geri dönüştürülebilir ürünler sağlamak için yeni kabin tasarımları üzerinde çalışıyor.

Airbus, hidrojenle çalışan konsept uçağı için tasarlanan "Airspace Cabin Vison 2035+" olarak adlandırılan projeyle ilgili olarak sekiz ayrı teknoloji tedarikçisinin yanı sıra Air New Zealand, Delta Air Lines ve Lufthansa dahil 10 havayolu ile işbirliği yapıyor. Şirket ayrıca kabin geliştirme çalışmaları sırasında ayrıntılı yolcu anketleri de yaptı.

Airspace Cabin Vision 2035+, üstün konfor seviyelerini korurken sürdürülebilirliğe öncelik vererek gelecekteki seyahat deneyimini yeniden tasarlıyor. 

Projenin bu ilk aşaması "Şeffaflık" olarak adlandırılıyor ve 2025 yılına kadar Airbus, kabin parçalarının ve operasyonlarının çevresel etkileri konusunda tam şeffaflık sağlayacağını duyuruyor.

Airbus, projede ikinci aşamanın ise "Karbondan Arındırma" aşaması olacağını ve 2030 yılına kadar düşük CO2 etkisine sahip yeni kabin içi çözümler ve malzemeler üretilmesini planlıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule