MENÜ
İstanbul 20/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GAZİPAŞA'YI İHYA EDECEK
Türkiye'den
17 Eylül 2009 Perşembe 09:25

GAZİPAŞA'YI İHYA EDECEK

Gazipaşa Havaalanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, "Havaalanının tam teşekküllü bir şekilde faaliyete geçmesiyle birlikte ilçede büyük gelişmeler olacak. 10 yıl sonraki Gazipaşa'yı hayal bile edemiyorum" dedi.

TAV Havalimanları Holding tarafından 25 yıllığına kiralanan ve sivil hava trafiğine açılan Gazipaşa Havaalanı'nın ilçeye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Gazipaşa Havaalanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Gazipaşa başta olmak üzere, Alanya ve Anamur çevresinin umudu olan Gazipaşa Havaalanı ile ilgili merak edilenleri SABAH Akdeniz'e anlattı.

 

Bölgeye hareket getirecek

Havaalanının ilçe ve bölgeye hareketlilik getireceğini kaydeden Aşıklı, "Şu anda Antalya turizminin yüzde 30'unu karşılayan Alanya ile birlikte, Bozyazı'dan Manavgat'a kadar turizmde daha fazla canlılık olacağı, bu yöredeki turistik tesislere gelen turistlerin konaklayacağı bölgeye daha rahat ulaşabileceği, daha önemlisi Bozyazı'dan Gazipaşa'ya kadar olan bakir kıyılarımızda turistik tesislerin daha fazla artacağıdır. Bu yörede olağanüstü bir turizm patlaması olacaktır. Yeni yolla birlikte ulaşım kolaylaşacak, 10 yıl sonraki Gazipaşa'yı düşünemiyorum bile. Havaalanının tam teşekkül hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, Antalya-Gazipaşa arası ambulans uçuşları, helikopter ve özel uçuşlar olabilir" dedi.

Havalimanın 3C kategorisine geçebilmek için istimlak yapılması gerektiğini söyleyen Aşıklı, "İstimlak ettiğimiz araziler, kadastro çalışması yapılmamış köy arazisi niteliğindedir. Fiyatlar belirlenirken, Sermaye Piyasası Kurumu tarafından yetkilendirilmiş firmalara ücret takdiri yaptırılmakta, neticesinde istimlâke konu gayrimenkullere sahip olan vatandaşlarımız, davet edilerek kendilerine ücret bildirilmektedir. Uzlaşmaya varılamayanlar yargıya başvurarak, yargı tarafından bilirkişilerce tespit edilen ücretin belirlenmesi neticesinde ortaya çıkan ücretler uygulanmaktadır. Şu anda vatandaşa teklif edilen ücret, bölgedeki emsalleri dikkate alarak belirlenen rayicin de üzerinde olarak yargının belirlediği ücrettir" diye konuştu.

 

Yolcu kapasitesi 500 bin

Gazipaşa Havaalanı'nın sivil uçuşlara hazır olduğunu anlatan Cengiz Aşıklı, şunları söyledi: "CEO'muz Sayın Dr. Sani Şener'in ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal'ın da açıkladıkları gibi, havaalanımız tahditli bir havaalanı. Zaten uçakların tiplerini belirlememiz de bu yönde. Dağın tıraşlanması söz konusu değil. Hiçbir zaman da düşünülmedi. Havaalanı 2C kategorisinde hizmete açıldı. Gazipaşa Havaalanı, şu anki yapısıyla, ilk başlarda yıllık 500 bin yolcu kapasitesine sahiptir." 

 

Adem TEKİN-Sabah

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nurkan
 17 Eylül 2009 Perşembe 16:44
Gazipaşa'ya özel jet uçakları inmeye başladı bile. Hatta ilk yurt dışı çıkış işlemi bile yapıldı. Kule faaliyette
 Ucak
 17 Eylül 2009 Perşembe 11:48
Iyide hala ucan yok bu yere? Cunku elimizde turboprop ucak yok. Gazipasa'da seyrusefer aletleri yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule