MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FİL 'MUTHU RAJA' TAYLAND'A DÖNDÜ
Dünyadan
3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:14

FİL 'MUTHU RAJA' TAYLAND'A DÖNDÜ

Tapınak fili Ilyushin Il-76 tipi uçakla Tayland'a uçtu

Tayland Kraliyet Ailesinden 2001 yılında Sri Lanka hükümetine hediye edilen "Muthu Raja" adlı Asya fili, 22 yıl sonra Tayland'a geri döndü. Fil Muthu Raja, Ilyushin IL-76 tipi kargo uçağıyla Colombo'dan Chiang Mai'ye güvenli bir şekilde nakledildi.

Tayland Kraliyet Ailesi tarafından bir iyi niyet göstergesi olarak hediye edilen Muthu Raj, Sri Lanka hükümeti tarafından bir Budist tapınağına emanet edilmişti. Filler, dini ve nesli tükenmekte olan canlı olarak göz önüne alındığında Sri Lanka'da kutsal kabul edilir ve yasalarca korunurdu. Ancak ne yazık ki, Hayvan Hakları ve Çevre Topluluğu'ndan (RARE) gelen şikayetlere göre, Muthu Raja'nın barındığı tapınakta işkence gördüğü ve tıbbi olarak ihmal edildiği öne sürüldü.

Taylandlı RARE yetkilileri, filin olumsuz koşullarına müdahale edilmesi gerektiği çağrısında bulundular.

Taylandlı yetkililer, Muthu Raja'nın kötü muamele gördüğü iddiasını öğrendikten sonra, tapınak yetkililerine filin tıbbi tedavi için Tayland'a dönmesine izin vermelerini istedi. Taylandlı yetkililerin talebi diplomatik bir tartışmaya yol açarken, tapınak sonunda fili geçtiğimiz Kasım ayında Sri Lanka'nın Ulusal Zooloji Bahçesi'ne nakletmeyi kabul etti. Burada tedavisi için birtakım çalışmalar yapıldıysa da yeterli görülmedi ve Muthu Raja'nın Tayland'a iadesi kararlaştırıldı.

Sri Lanka'da Budist rahiplerin dualarıyla Ilyushin IL-76 kargo uçağına yüklenen Muthu Raja, güvenli bir şekilde Chiang Mai'ye nakledildi ve tıbbi bakıma alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule