MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA'YE RAPOR VERDİ İŞTEN KOVULDU
Havacılık Haberleri
28 Eylül 2023 Perşembe 09:49

FAA'YE RAPOR VERDİ İŞTEN KOVULDU

ABD'de çalıştığı şirket ve mesai arkadaşının uçuş emniyeti ihlallerini Federal Havacılık Dairesi'ne bildiren pilot, işten çıkarıldı

ABD'de 25 yılı aşkın uçuş deneyimine sahip deneyimli bir pilot Pamela Mincey, uçuş emniyeti ihlallerini Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) bildirdikten sonra New Jersey'de çalıştığı özel havacılık şirketi Short Hills Aviation'dan kovulduğunu iddia etti. 

Pilot Pamela Mincey'in görevi esnasında uçuş emniyetine ilişkin yaşadığı ihlalleri, hem çalıştığı şirket yönetimine hem de Federal Havacılık İdaresi'ne bildirdiği belirtildi. Deneyimli pilot, bu tavrına misilleme olarak işten çıkarıldığını ifade etti.  

Pilot Mincey, birlikte uçmak üzere görevlendirildiği kaptan pilotun, kendisine 'uçak kontrollerine dokunmamasını' söylediğini iddia etti. Bunun bir ihlal olduğunu belirterek durumu şirketin başpilotuna ileten Mincey'in şikayeti gözardı edildi. 

Pilot Mincey, daha sonraki dönemlerde başka emniyet ihlallerine de tanık olduğunu iddia ederek Federal Havacılık İdaresi'ne başvurdu. Bu gelişmenin hemen ardından çalıştığı Short Hills Aviation şirketinden çıkışı verildi.

Pilot Pamela Mincey, maruz kaldığı haksız muamele için mahkemeye başvurdu.

Kaynak: nj.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule