MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA SERTİFİKASINI ALDI
Havacılık Haberleri
11 Ekim 2024 Cuma 05:17

FAA SERTİFİKASINI ALDI

Embraer E190F, FAA sertifikasını aldı

E-Jet ailesinden dönüştürülen bir kargo uçağı olan Embraer E190F, Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından sertifikalandırıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı (ANAC) tarafından sertifikalandırılan uçağa aynı zamanda ABD Kargo Sistemleri Sertifikası da verildi. Embraer E190F’in önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı'ndan (EASA) onay alması bekleniyor.

E190F’in, hızla büyüyen e-ticarete bağlı olarak hava kargo sektöründe artan talepleri karşılamak üzere üretildiği vurgulandı.

Nisan 2024'teki ilk uçuşunun ardından E190F, Temmuz ayında Farnborough Airshow'da halka tanıtıldı. Uçak, bölgesel pazarlara daha hızlı teslimatlar için optimum bir çözüm sunmak üzere tasarlandı.

Dönüştürülmüş E-Jetler bir dizi rekabet avantajı sunuyor. Embraer'e göre E190F, mevcut büyük turboprop kargo uçaklarından yüzde 40 daha fazla kargo hacmi sunuyor ve üç kat daha fazla menzile sahip. İşletme maliyetleri de düşürülen uçağın maksimum yük kapasitesi 13.500 kg.

Embraer Ticari Havacılık Sorumlusu Martyn Holmes, “Bu pazara girmekten heyecan duyuyoruz, sadece metropol alanlarında değil, tüm bölgelerde daha hızlı teslimatlar için küresel olarak gelişen bir boşluğu dolduruyoruz. ABD'de ve dünya genelinde müşterilerimize en iyi kargo çözümlerini sağlıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule