MENÜ
İstanbul 10/13
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA MÜFETTİŞİ UNITED’E DAVA AÇTI
Dünyadan
6 Şubat 2026 Cuma 10:33

FAA MÜFETTİŞİ UNITED’E DAVA AÇTI

ABD’de Federal Havacılık İdaresi müfettişi, kendisini kara listeye alan United havayolu şirketinden 12,7 milyon dolar tazminat istiyor

ABD’de Federal Havacılık İdaresi Müfettişi Paul Asmus, kendisini kara listeye alan havayolu şirketi United’e karşı tazminat davası açtı. Müfettiş Asmus, 12,7 milyon dolar tazminat istedi.

Davaya konu olan olaylar şöyle gelişti:

FAA Müfettişi Paul Asmus, 2022 yılının Mayıs ayında görevde olmadığı bir gün San Francisco Uluslararası Havalimanı'ndan United Airlines’ın 1684 sayılı seferini yapacak olan uçağa bindi. Müfettiş Asmus kabindeki yerine geldiğinde önündeki koltuk cebinin yırtılmış olduğunu bu durumun da “acil durum bilgilendirme kartına erişim” ihlali yarattığını belirledi.

Müfettiş Asmus ayrıca, uçağın push-back işlemi sırasında bir yolcunun koridorda ayakta durduğunu, bunun da bir “ihlal” olduğunu ifade etti.

Paul Asmus, bu ihlalleri dile getirdiği için görevlilerce uçuştan çıkarıldığını ve United Airlines tarafından daha sonra “kara liste”ye alınarak, bu şirketin uçaklarına binişine yasak getirildiğini iddia etti.

San Jose Bölge Mahkemesi'ne başvuran Paul Asmus, United Airlines’ten 12,7 milyon dolar tazminat talep etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule