MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA'DEN HAVALİMANINA CEZA
Havacılık Haberleri
23 Eylül 2023 Cumartesi 08:52

FAA'DEN HAVALİMANINA CEZA

ABD Federal Havacılık İdaresi, St. Thomas Cyril E. King Havalimanı'nda gerekli bakımların yapılmadığı gerekçesiyle Virgin Adaları Liman İdaresi'ne para cezası verdi

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), St. Thomas Cyril E. King Uluslararası Havalimanı'nda bakım eksiklikleri nedeniyle Virgin Adaları Liman İdaresi'ne para cezası verilmesini istedi.

FAA, 2021 ve 2022'de St. Thomas Cyril E. King Havalimanında inceleme yaparak, "çatlak pist ve taksi yolu kaplaması, uygun olmayan şekilde derecelendirilmiş ve drenajı yapılmış bir pist güvenlik alanı, pist emniyet alanındaki engeller, pist ve taksi yollarında soluk, eksik veya hatalı işaretlemeler" saptamıştı.

Ayrıca havalimanında uçak yakıtının kurallara uygun şekilde operatörlere verilmediği, operatörlerin ve uçuş mürettebatının, havalimanlarındaki pist sorunları hakkında bilgilendirmediği belirlenmişti.

FAA, bu gerekçelerle Virgin Adaları Havalimanları Otoritesi'ne 477 bin dolar para cezası kesilmesine karar verdi. Otoritenin karara 30 gün süre içinde itiraz hakkı bulunuyor.

Liman İdaresi'nden Yanıt

Virgin Adaları Liman İdaresi ise FAA'ye süratle yanıt verdi. Yapılan açıklamada, çok sayıda eksikliğin düzeltildiğine ilişkin kapsamlı belgelerin FAA'ye iletildiği belirtildi.

Virgin Adaları Liman İdaresi (VIPA) açıklamasında, şu anda Cyril E. King Havalimanı'nda maliyeti 29 milyon doları aşan 'havaalanı güvenliği iyileştirme' inşasının sürdüğü belirtilirken, havaalanında tek pist bulunduğu için kapatmanın mümkün olmadığı ve bu nedenle çalışmaların gece gündüz sürdüğü kaydedildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule