MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESENBOĞA’DA ‘SUALTINDAN ÇANAKKALE’ SERGİSİ
Türkiye'den
3 Eylül 2015 Perşembe 12:42

ESENBOĞA’DA ‘SUALTINDAN ÇANAKKALE’ SERGİSİ

Esenboğa Havalimanı’nın kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan’ın “Sualtından Çanakkale” fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

TAV Havalimanları tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı’nın kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara’da, sualtı fotoğrafçısı ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan’ın Çanakkale Savaşı’nın izlerine dair sualtı fotoğrafları sergileniyor. Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümünde, Ceylan’ın 10 yıldır yürüttüğü ve özverili bir çalışmayla görüntülemeyi başardığı dönemin yakın tanığı olan savaş batıklarının fotoğrafları yolcuların beğenisine sunuldu. “100. Yılında 100 Fotoğrafla Sualtından Çanakkale” isimli serginin açılış kokteyline TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Tahsin Ceylan ve Esenboğa Havalimanı yetkilileri katıldı.

SAVAŞIN İZLERİ FARKLI AÇIDAN GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Çanakkale Savaşı’nın izlerini bu kez bize çok farklı bir açıdan yansıtan Tahsin Ceylan’ı, bugün Çanakkale’nin derinliklerinde gerçekleştirdiği titiz çalışmalarla TAV Galeri Ankara’da ağırlıyoruz. Birinci Dünya Savaşı’ndan kalan birçok batığın yanı sıra, sualtı dünyasını objektifine yansıttığı eserlerin yolcularımız tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyorum” dedi.

ÇANAKKALE’NİN SUALTI ZENGİNLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Sualtı fotoğrafçısı ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan da, “Çanakkale Savaşları’nın 100. yılına atfettiğim bu serginin batıkların yanı sıra ekosistemin önemli bireylerinin tanınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bugüne kadar görüntüleme amaçlı dünyanın pek çok bölgesinde sayısız dalışlar gerçekleştirdim. Şunu söylemeliyim ki Çanakkale’nin sualtı zenginliği kesinlikle görülmeye değer. Bugün 10 yıldır yürüttüğüm çalışmalarımı TAV Esenboğa yetkililerinin katkıları sanatseverler ile buluşturmamın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Cumhuriyet tarihinin ilk denizaltısı Atılay, Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya Savaşı’na girmesinde rol oynayan Midilli (Breslau) Gemisi ile Triumph Zırhlısı ve Amiral Gemisi Majestik dahil derinlerdeki birçok savaş batığının görüntülerinin yer aldığı sergi TAV Galeri Ankara’da bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule