MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERCAN'DA SANATLA BULUŞMA
Dünyadan
2 Ağustos 2023 Çarşamba 19:42

ERCAN'DA SANATLA BULUŞMA

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) kurucu üyelerinden Sema Özdemir Akbel’in “Sıfır atık ileri dönüşüm” sergisi, Ercan Havalimanı'nda sanatsever yolcularla buluştu

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) kurucu üyelerinden Sema Özdemir Akbel, Ercan Havalimanı’nda “Sıfır Atık İleri Dönüşüm” sergisini açtı.

Sema Özdemir Akbel’in sanatsal vizyonuyla hayat bulan eserler, elektronik atıklar, plastik, hurda ve daha pek çok atık malzemenin, kreatif bir şekilde kullanılmasıyla üretildi. Sergi, yeni Ercan Havalimanı’nda giden yolcu pasaport geçişi sonrası salonda gezilebiliyor. 

Sanatçı Sema Özdemir Akbel, atık malzemelerin sanata dönüşümüyle, topluma, sürdürülebilirliğin ve geri dönüşümün gücünün hatırlatıldığını vurgularken çevre bilinci oluşturma çabasını da sürdürüyor.

Akbel, sanatının içsel yolculuğunu, “Atıl kalmış ya da 'önemsiz' diye atılmış herhangi bir parçaya baktığımda, ona hayat verdiğim için kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyorum” sözleriyle ifade ediyor.

“Sıra Dışı” adlı ilk kişisel sergisini Lefkoşa’da gerçekleştiren Akbel, daha sonra İstanbul'da “İlk Nefes” adlı karma sergiye katıldı. Sanatçı daha sonra açtığı sergide başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürü biçimindeki “Liberty” adlı eseriyle çok beğeni toplamıştı.

Akbel, Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika atıklarını alıp, sanat eserlerine dönüştürdüğü çalışmalarıyla da adından söz ettirdi. Bu eserler, “Sanayide İleri Dönüşüm Sergisi” adıyla Mart 2022’deki İklim Zirvesi’nde ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluştu ve büyük ilgi gördü. Ardından sergi, Gaziantep, Tuzla ve Bodrum belediyelerinin ve bölge organize sanayilerinin misafiri oldu. Her ziyaretinde, o bölgenin atıklarıyla yepyeni ileri dönüşüm eserleri bırakan Akbel, sanatın ayak izini çevre ve toplum farkındalığı için büyük bir sevinçle sürdürüyor.

Sema Özdemir Akbel kimdir?

Sema Özdemir Akbel; asker bir baba ve ev hanımı bir annenin ortanca çocuğudur. Hayatının ilk yılları Trakya’da, gençlik ve öğrencilik yılları Ankara’da geçmiştir. 1981/1989 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde DPT’da çalışmış, eşzamanlarda Hacettepe üniversitesi PDR bölümünden mezun olmuştur. 1989 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yerleşmiş 2 sene Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde görev almış, 1993-2003 yıllarında anaokulu işletmeciliği yapmıştır.

Daha sonra aile şirketlerinde, farklı alanlarda çalışma hayatına devam etmiştir. Küçük yaşlardan beri hayata farklı gözlerle bakmayı, bakmaktan öte görmeyi umutsuz denilen çöp ve hurda haline gelmiş nesneleri dönüştürerek, onlara hayat katmayı kendisine ilke edinmiştir. Yarattığı eserlerde, kendi dünyasından ve ruhundan kattığı anlamları, izleyenleri şölen içinde farklı derinliklere götürüp, herkesin kendisinden bir şeyler bulmasını sağlamaktadır.

Sema Özdemir Akbel, evli ve iki çocuk annesidir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule