MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ENGELLİLER İGA'YI ZİYARET ETTİ
Türkiye'den
1 Aralık 2023 Cuma 16:42

ENGELLİLER İGA'YI ZİYARET ETTİ

Engelsiz Yaşam Fuarı'ndan yola çıkan engelliler, İstanbul Havalimanı'na metroyu kullanarak geldiler ve havalimanının erişilebilirliğini deneyimlediler

İstanbul'da Engelsiz Yaşam Fuarı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın standını ziyaret eden bir grup engelli yurttaşımız, Bakanlığın organizasyonu ile Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metrosu'nu kullanarak İstanbul Havalimanı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Engelli yurttaşlarımızın Kağıthane Metro İstasyonu'ndan başlayan yolculuk deneyimine TCDD Taşımacılık yetkilileri de eşlik etti.

Herkes için erişilebilirliği üst seviyelere taşıyan Gayrettepe -İstanbul Havalimanı Metrosu'nda engelli dostu istasyonlar, trenler ve diğer  hizmetler konusunda engelli vatandaşlarımıza  bilgi verildi.

Toplamda 24 dakika yolculuk sonunda İstanbul Havalimanı'na ulaşan engelliler, seyahat süresince şarkılar söyleyerek hem kendilerini hem de diğer yolcuları eğlendirdi.

Engellilere yönelik sistem ve hizmetleri ile dünyanın "engelli dostu havalimanları" arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nı gezen engelliler, buradaki gelişmiş hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette, İstanbul Havalimanı Baş Müdürü Abdullah Enes Eker ve İGA yetkilileri de engellilere eşlik etti.

Engelliler, havalimanının tüm bölümlerinin engelli erişimine uygun olduğunu, özellikle yürüyüş yollarının geniş ve engelsiz olduğunu belirtti. Ayrıca, havalimanında yer alan asansörlerin, yürüyen merdivenlerin ve engelli tuvaletlerinin de çok kullanışlı olduğunu söylediler.

Ziyaret sırasında, engellilere havalimanının tüm imkanları hakkında bilgi verildi. 

Engelliler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Havalimanı'nın engelliler için en erişilebilir havalimanları arasında yer aldığını söylediler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule