MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EMIRATES'TE GERİ DÖNÜŞÜM
Dünyadan
16 Mart 2023 Perşembe 20:41

EMIRATES'TE GERİ DÖNÜŞÜM

Emirates yılda 500 tondan fazla plastik ve camı geri dönüştürüyor

Emirates, uçakta atılan şişeleri yeniden değerlendirilmek üzere toplayarak 2022 yılı boyunca tam yüklü bir A380 ağırlığında 500 tondan fazla plastik ve camı geri dönüştürdü. 

Emirates Kabin Ekipleri atık cam ve plastik şişeleri ayrıştırıyor ve Dubai'deki bir geri dönüşüm tesisine gönderiyor. Daha sonra bu atıklar rengine göre ayrılıyor ve dönüştürülerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Aynı şekilde geri dönüştürülmüş plastikten battaniye de üretiliyor.

Son altı yıldır Emirates, uzun mesafeli uçuşlarda Economy yolcularına geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış  battaniyeler sunuyor. Yumuşak ve sıcak tutan battaniyeler, 28 adet geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılıyor. Bu yolla Emirates battaniyeleri 95 milyondan fazla plastik şişenin çöp sahasına gitmesini engelledi.

Emirates'in en genç yolcuları için, havayolunun ücretsiz oyuncak çantaları, bebek bakım setleri ve pelüş oyuncakları da geri dönüştürülmüş plastik şişelerden ve diğer sürdürülebilir malzemelerden üretiliyor. Bel çantaları, silindir çantalar ve sırt çantaları, belirli yaş grupları dikkate alınarak tasarlanıyor ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen bir iplikten yapılıyor. Emirates çocuk çantalarının üretimi, bugüne kadar 8 milyon plastik şişeyi çöp sahasından kurtardı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule