MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ELEKTRİK KESİNTİSİ SORUN OLDU
Dünyadan
28 Ağustos 2023 Pazartesi 22:21

ELEKTRİK KESİNTİSİ SORUN OLDU

Kenya Ulaştırma Bakanı, Nairobi'deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda uzun süren elektrik kesintisi sonucu meydana gelen rötarlar nedeniyle, Kenya Havalimanları İşletmesi Genel Müdürünü görevden aldı

Nairobi'deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda uzun süren elektrik kesintisi, operasyonu büyük ölçüde kesintiye uğratırken, uçuş iptallerine, uçamayan yolcuların otellere nakline ve insanların terminalde karanlıkta kalmasına yol açtı.

Kenya Ulaştırma Bakanı, iki saat süren kesinti esnasında havaalanının iki yedek jeneratörünün devreye almadığı ve büyük çapta aksaklıklar yaşandığı gerekçesiyle Kenya Havalimanları İşletmesi (KAA) Genel Müdürü Alex Gitari'ninhavalimanı CEO'sunu görevden aldı.

Kenya Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı Sekreteri Kipchumba Murkomen, "Elektrik kesintisinden şu veya bu şekilde etkilenen tüm yolculardan ve havaalanı kullanıcılarından koşulsuz bir özür dilemek istiyorum" dedi.

Kenya Havalimanları İşletmesi Genel Müdürü Gitari'nin yanı sıra sivil havacılık otoritesinden bir üst düzey yetkili daha görevden alınırken, havalimanının müdürü Mombasa'daki Moi Uluslararası Havalimanı'na tayin edildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule