MENÜ
İstanbul 24/33
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EKŞİ ECAC YÖNETİM KURULU'NDA
Havacılık Haberleri
12 Eylül 2011 Pazartesi 16:16

EKŞİ ECAC YÖNETİM KURULU'NDA

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ECAC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi…

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı'nın (ECAC) 01-05 Eylül 2011 tarihleri arasında İtalya'nın Sicilya adasında gerçekleştirilen 60. Genel Müdürler özel toplantısında, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ECAC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

 

ECAC’ın ileriye dönük faaliyetlerini yönlendirmek ve önceliklerini belirlemeye yardımcı olacak bir dizi stratejik müzakerelerin gerçekleştirildiği toplantıda önümüzdeki 3 yıllık süre için (2013-2015) ECAC'ın iş programı ve bütçesi de kabul edildi. Ülkemizi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'ın katıldığı toplantıda ECAC Yönetim Kurulu üyeliği için yapılan seçimde Sivil Havacılık Genel Müdürü  Ekşi yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ekşi, "Sayın Bakanımızın önderliğinde, Avrupa Sivil Havacılığında daha önceki dönemlerde de önemli görevler üstlenen Sivil Havacılığımız dünya havacılığında söz sahibi olmaya devam edecektir. Bu artan ivmemizle sivil havacılık alanındaki 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz" diye konuştu.

 

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), 44 üye ülkeden oluşup, yönetiminde 11 üye ülke yer almakta. Avrupa Birliği ile özel anlaşmaları bulunan İsviçre ve Norveç dışında, Avrupa Birliğine üye olmayan ülkeleri temsilen ECAC yönetimine tekrar seçilen ülkemiz, Pan-Avrupa yaklaşımının geliştirilmesinde, Merkezi ve Doğu Avrupa ülkeleri ile daha ileri düzeyde işbirliği sağlamak amacıyla bu önemli görevi başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Engin Aksut
 13 Eylül 2011 Salı 13:39
ECAC, gecen yil Aralik ayinda Turkiye'de yapilan ve ev sahipligini SHGM'nin ustlendigi "Avrupa Kaza İnceleme Kuruluşları” toplantısinda, Turkiye'de "Bagimsiz Kaza Inceleme Kurumu" nun olmadigini gormus ve bu eksikligi diplomatik bir sekilde elestirmisti. Ne yazik ki o gunden bu gune hic birsey degismedi. SHGM Genel Muduru Sayin Bilal Eksi Bey'in, ECAC yonetim kurulu gorevinde bu onemli konuyu acilen ele alacagini ve Turkiye'de bagimsiz kaza inceleme kurulunun kurulma calismalarina baslatacagina inaniyor ve diliyorum. Turkiye'de bagimsiz kaza kuruluolmadigi surece meydana gelen kaza ve kirimlarin alinacak tedbirlerle onlenmesi konusunda fazla birsey yapilamaz.
 ALİ VELİ
 13 Eylül 2011 Salı 10:20
ECAC YÖNETİMİDE OLMAMIZIN MARİFETİ ÜLKE ÇIKARLARIMIZI KORUMAKTIR. ŞİMDİYE KADAR ÇIKARLARIMIZ İÇİN NE YAPILMIŞTIR? AIRBUS'LA ANLAŞMA YAPALIM ÜLKEMİZE SİVİL UÇAK TEKNOLOJİSİNİN KURULMASINI SAĞLAYALIM. EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİNİN KURULMASI İÇİN MADDİ MANEVİ ONLARDAN DESTEK ALALIM. AKSİ TAKDİRDE ÖYLE KURU KURUYA YÖNETİMDE OLMANIN NE FAYDASI VAR Kİ? GİDERSİN GELİRSİN YILLARCA KATLIRSIN TOPLANTILARA, BOL BOL HARCIRAHLARI CEBE ATARSIN. KENDİNE FAYDAN OLUR, ÜLKE ÇIKARLARI HAK GETİRE. AVRUPALI DOTLARIMIZ (!) BU GÖREVLERİ ÜLEKEMİZE GÖSTERMELİK VERİYORLAR. AIRBUS’DAN DAHA FAZLA UÇAK ALALIM DİYE. MAKSAT TÜRKİYE’YE DEĞER VERİYOR GÖZÜKMEK. BİZ DE BUNLARI YİYORUZ.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule