MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DUBAİ’DE BÜYÜK ‘eVTOL’ ANLAŞMASI
Havacılık Haberleri
18 Kasım 2023 Cumartesi 10:54

DUBAİ’DE BÜYÜK ‘eVTOL’ ANLAŞMASI

Archer Aviation, Dubai Airshow’da özel bir helikopter firmasıyla 100 eVTOL uçağı satışı için anlaşma imzaladı

Archer Aviation, Dubai Airshow'da Birleşik Arap Emirlikleri merkezli özel bir helikopter şirketi ile 100'e kadar eVTOL uçağı satışı için anlaşma imzaladı.

Önceki gün açıklanan anlaşma uyarınca Air Chateau International, mevcut özel helikopter operasyonlarını genişletme planı kapsamında Archer's Midnight eVTOL'un birden fazla modelini satın alacak.

Anlaşmanın değerinin 500 milyon dolar olduğu belirtilirken, Archer Aviation’dan yapılan açıklamada, "İki şirket önümüzdeki dönemde planlanan satın alma işlemini resmileştirecek” denildi.

Air Chateau, BAE'de Dubai Havalimanı'nın kara tarafında bir helikopter pisti ve terminal kuran ilk özel helikopter operatörü. Şirket daha sonra Dubai’de birçok temsilcilik açtı. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri’nde havalimanları ve önemli turistik merkezler arasında seyahat eden zengin kitleye hizmet veriyor.

Archer Kurucusu ve CEO'su Adam Goldstein, "Air Chateau ekibini Dubai Air Show 2023'te ağırlamak benim için bir onurdu; uçağımıza dokunabildiler, onları gördüler ve hissettiler. Midnight uçağımızın, müşterinin BAE pazarındaki taleplerini karşıladığı kabul edildi ve 100'e kadar Midnight uçağının satışı için ön anlaşmayı imzaladık” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule