MENÜ
İstanbul 19/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEV İHALE BAŞLADI
Havacılık Haberleri
3 Mayıs 2013 Cuma 10:25

DEV İHALE BAŞLADI

İstanbul’a yapılacak ve dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alması planlanan üçüncü havalimanın ihalesi başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalelerinden biri olan İstanbul’un 3’üncü havalimanı ihalesi saat 10.00 itibarıyla Esenboğa havalimanı Sosyal tesislerinde baladı. İkisi yabancı 17 firmanın şartname aldığı ihale, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek. Havalimanı projesinin finansmanının sağlanması amacıyla belirli süre için yolcu ve tarife garantisi verilmesi öngörülüyor.

İhalede istekliler, tekliflerini verirken yatırım bedeli, yapım ve işletme süresini dikkate alarak 25 yıllık işletme süresi için DHMİ Genel Müdürlüğüne ödeyecekleri toplam kira bedelinde yarışacak. Teknik değerlendirme sonucu, mali ve teknik yeterliliğe sahip teklifler geçerli kabul edilecek. İkinci aşamada fiyat zarfı açılacak. İşletme süresinde en fazla kira ödemeyi taahhüt eden ihaleyi kazanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule