MENÜ
İstanbul 22/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEPREM KULELERİ BOŞALTTIRDI
Dünyadan
24 Ağustos 2011 Çarşamba 14:27

DEPREM KULELERİ BOŞALTTIRDI

ABD’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem nedeniyle JFK ve La Guardia havaalanlarının kuleleri boşaltıldı, hava ulaşımı yaklaşık bir saat durdu.

ABD’nin doğu eyaletlerinde hissedilen deprem büyük panik yarattı. Merkez üssü Virginia eyaletinin Richmond kentine 40 mil uzaklıkta Lousia olarak bidirilen depremin şiddeti 5.9 olarak açıklandı. Deprem başkent Washington, New York, Boston ve Atlanta gibi büyük şehirlerde ve Kanada’nın Toronto kentinde de hissedildi.

10 yıl önce tarihin en büyük terörist saldırısına hedef olan New York’ta depremin hissedilmesinin ardından büyük panik yaşandı. Halkın büyük bir çoğunluğu depremi terörist saldırı olarak algıladı. Panik yüzünden, aralarında FBI’nın New York merkezi, belediye binasının da bulunduğu birçok resmi bina ve JFK ve La Guardia havaalanlarının kuleleri boşaltıldı. Havaalanlarında hava ulaşımı yaklaşık bir saat durdu. Telefon santralleri çöktü. Manhattan’da yüksek binalar boşaltıldı. Binalarda bulunanlar panik içerisinde yollara döküldü. Hastanelerde alarm verildi.

Depremde can kaybının olmadığı bazı eyaletlerde küçük çapta hasarlar olduğu bildirildi. Nükleer santrallerde herhangi bir hasar meydana gelmediği bildirildi. Deprem ile hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten New York Valisi Cuomo’da Indian Point nükleer santralinde hasar meydana gelmediğini ve eyalettte gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. 5.9 şiddetindeki depremin Virginia eyaletinde 1897 yılından bu güne kadar yaşanan en şiddetli deprem olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule