MENÜ
İstanbul 21/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CENGİZ TOPEL HAVAALANI ONAY ALDI
Havacılık Haberleri
6 Temmuz 2011 Çarşamba 08:08

CENGİZ TOPEL HAVAALANI ONAY ALDI

Sivil havacılığa açılan ve onarım çalışması başlatılan Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'nın uçuşlara uygun olduğu bildirildi. Havaalanından ilk uçuşun bu ay yapılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Cengiz Topel Havaalanı'na teknik ziyarette bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen havaalanının kısa sürede hazır hale getirilmesinin büyük başarı olduğunu vurgulayan DHMİ Genel Müdürü Birdal, havaalanına tam not verdi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden devir işlemleri yapıldıktan sonra onarım ve bakımı yapılan havaalanında, çalışmalar son aşamaya geldi. Belediye, DHMİ'ye yazı göndererek pist ve tesislerin tamamlandığını bildirdi. Cengiz Topel Havaalanı'na teknik olarak inceleyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, havaalanının uçuşlar için uygun olduğunu bildirdi. Birdal, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesislerin çok güzel olduğunu belirtti. Birdal'a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Fen İşleri dairesi Başkanı Tahir Akman da eşlik etti.

 

YENİ BİNALAR YAPILDI

Cengiz Topel Havaalanı yapım işi, giriş kontrol binası yapımı, terminal binası tadilatı, sundurma yapısı yapımı ve tadilatı, ısı merkezi tadilatı, güç merkezi tadilatı, su deposu yapımı, arıtma tesisi tadilatı olmak üzere toplam 7 adet binanın yapım ve tadilat işleri, apron ve taksirat tamiratları ile peyzaj işlerini kapsadı.

 

2.500 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Sivil havacılığa açılacak olan havaalanının 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip terminal binasının çatısı yenilendi, dış cephesine mantoluma ve kompozit levha kaplama yapıldı. Binanın gelen VIP girişi ayrı olacak şekilde tasarlandı. Terminal binasının etrafındaki saçaklar çelik gergili cam örtülü olarak dizayn edildi. Tüm seramik, vitrifiye, asma tavan, boya imalatları yenilendi.

 

Cengiz Topel Havaalanı'nda yapılan tadilat kapsamında 120 metrekarelik bir alanda yeni su deposu inşa edildi. İnşa edilen su deposunun içerisinde 40 metreküp prizmatik modüler çelik su deposu yapıldı. 700 metrekare alana sahip itfaiye binası çatısının taşıyıcısı tadilat edilip boyandı, ilave akslarla çelik kolonlarla bina büyütüldü. Bina içerisine idari ofis inşa edildi.

 

Terminal binasının yanında 150 araçlık otopark yapıldı. Ayrıca alanda çevre düzenlemesine başlanırken çevre çitleri yenilendi.

 

Çalışmaların son aşamaya geldiği havaalanın, bu ay içinde uçuşlara açılması bekleniyor. İstanbul'daki havaalanlarının yükünü azaltacak olan Cengiz Topel, Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, Yalova, Sakarya, Bolu ve Düzce gibi çevre illerde hizmet verecek.

 

Cihan

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SORU
 27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:39
İyi de buraya uçak ANKARA'dan mı yoksa ISTANBUL'dan mı kalkacak? Mesafe çok kısa...
 yolcu
 6 Temmuz 2011 Çarşamba 11:06
Cengiz Topel Havaalanı pisti tam donanımlı teknik cihazlara sahipse kesinlikle büyük bir yoğunluğu kaldıracaktır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule