MENÜ
İstanbul 21/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BUSINESS AYRICALIĞI
Havacılık Haberleri
12 Kasım 2007 Pazartesi 08:23

BUSINESS AYRICALIĞI

Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları'ndan (THY) “business” ve “elite class” bilet alan yolculara pasaport işlemlerinde öncelik tanınması tepki topluyor.

THY business" ve "elite class" yolcuları için geliş ve gidiş katında ikişer pasaport kontrol noktası bulunuyor ve buralarda 24 saat polis memurları görev yapıyor. Ekonomi sınıfı bilet alıp sırada bekleyen vatandaşlar hemen yanı başlarından 'business kontrol noktası'ndan geçen yolcuları görünce, duruma tepki gösteriyor. Zaman zaman kuyrukta tartışmalar yaşanıyor.

'Vatandaşa eşit hizmet'

Bazı vatandaşlar, "Business bilet alanların uçaklarda farklı hizmet almasına karşı değiliz. Uçak içinde ayrı bölümlerde oturabilirler, farklı yiyecek yiyip içebilirler. Ancak, havalimanı THY'nin malı mı? Orada görev yapan polis memurlarının maaşlarını business yolcuları mı karşılıyor? Devlet memuru herkese eşit hizmet vermeli" diyor.

THY: Polis görevini yapıyor

Bu uygulamanın eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun isteği üzerine, Atatürk Havalimanı'ndan sorumlu eski Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu tarafından başlatıldığı öğrenildi. THY Basın Müşavirliği ise yaptığı açıklamada, bu tip uygulamaların büyük havayolu şirketleri tarafından çok sık kullanıldığı, dünyanın en gelişmiş havalimanlarında bu uygulamanın bulunduğu belirtti. Açıklamada ayrıca, "Polis sadece önüne gelen yolcunun işlemlerini kendi görevi çerçevesinde yapıyor" denildi.

 

DİNÇER ŞEREF-Milliyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kursunkalem
 12 Kasım 2007 Pazartesi 
bu habere katılmıyorum tüm dünyada business geçiş var bizde neden olmasın business yolcusu zaten biryerlerden geçiyordu biryerlere gebe kalıyor veya cebinden o para çıkıyordu başka şekillerde bence kalsın o kapı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule