MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BU KEZ BAKANLAR ÖNCE BİNDİ
Havacılık Haberleri
10 Ekim 2011 Pazartesi 10:47

BU KEZ BAKANLAR ÖNCE BİNDİ

5 Bakan İstanbul-Ankara uçağının kendilerini beklediği için rötar yaptığı sanılmasın diye uçağa önce bindi. Bazı yolcular buna rağmen ‘Hep bu VIP’nin, CIP’nin yüzünden geç kalıyoruz’ diye söylendi.

THY’nin önceki gece saat 23.55’te İstanbul’dan Ankara’ya gidecek uçağı uzun süreli rötar yapınca, yolcular gecikmenin uçaktaki 5 bakandan kaynaklandığını sanarak sitem ettiler.

Bunun üzerine Davutoğlu uçuş ekibinden izin alarak, uçağın ortasına gelip, “Gecikmenin bizim yüzümüzden olmadığını anlamanız için erkenden yerimize oturduk; ama anlaşılan sizi ikna edemedik. İnanın, sizin kadar biz de THY’nin gecikmelerinden mağduruz” açıklamasını yaptı.

 

THY seferlerinde sıklıkla yaşanan rötar sonunda bakanları da isyan ettirdi. THY’nin önceki gece saat 23.55’de İstanbul’dan Ankara’ya gidecek uçağı uzun süreli rötar yapınca, yolcular gecikmenin uçaktaki 5 bakandan kaynaklandığını sanarak sitem ettiler. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir ilke imza atarak, uçak havalandıktan sonra, rötarın kendilerinden kaynaklanmadığını yolculara anlattı. THY uçağındaki bu ilginç gelişme şöyle yaşandı:

 

Cenazeden dönüyorlardı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’ya dönmek için 23.55 uçağında yer ayırdı.

 

VIP’de alınan karar

Uçağın gecikmeli kalkacağı anlaşılınca, VIP salonunda bekleyen bakanlar kendi aralarında, “Şimdi uçağa en son biz gidersek, rötarın bizden kaynaklandığı sanılır. O nedenle biz önceden gidip yerimize oturalım ki, halk bizi görsün ve gecikmenin bizden kaynaklanmadığı anlaşılsın” kararı aldılar.

 

Anons daha da kızdırdı

Buna rağmen uçağa binen yolcular Business Class’ta oturan bakanlara, “Gecikmenin nedeni anlaşıldı. Vatandaşı bekletiyorsunuz” diye sataştılar. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendilerine laf atan yolculara gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını anlatmaya çalıştı. Uçuş ekibinden bu doğrultuda anons yapılmasını istedi. Ancak gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığı anonsu yolcular arasındaki kızgınlığı daha da artırdı.

 

Havada izahat verdi

Gecikmeli kalkan uçak havalandıktan sonra Davutoğlu, yanına Taner Yıldız’ı alıp uçağın ortasına gitti. Uçuş ekibinden izin alan Davutoğlu, yolculara şu izahatta bulundu: “Gecikmenin bizim yüzümüzden olmadığını anlamanız için erkenden yerimize oturduk; ama anlaşılan sizi ikna edemedik. İnanın, sizin kadar biz de THY’nin gecikmelerinden mağduruz. Bizim bir suçumuz yok. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bugün bizim oturduğumuz koltuklara ileride belki sizin aranızdan birileri oturacaktır. Bu konudaki samimiyetimize inanın. Bizim hiçbir ayrıcalığımız yok.”

 

Bazıları alkışladı

Davutoğlu’nun bu izahatından sonra, bazı yolcular bakanları alkışlarken, bazıları da, “THY’nin rötar sorununa artık bir çözüm getirin. Bıktık bu rötarlardan” diye bağırdılar.

Uğur ERGAN-HÜRRİYET

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yolcu
 10 Ekim 2011 Pazartesi 23:27
Gecikmelerin sebebi "lodos " olarak açıklanınca DHMİ yi nasıl görelim.
 Birinci Süvari
 10 Ekim 2011 Pazartesi 15:48
Kendilerini aklamayı ne de iyi biliyorlar.. bravo... maşallaaah
 By takip
 10 Ekim 2011 Pazartesi 15:25
bizde herkes vip. millet dururken vekil, vekilin danışmanı hatta danışman bile yanında getirdiği arkadaşını vipten gecirebiliyor. yokmu bunun bir prosedürü, kanunu, bildirisi, yaptırımı. bu arada gecikmeler neden tep thy den biliniyor anlamış değilim. Mercede, BMW trafikte takılıp geç kalınca neden Mercedesten BMW den sorulmuyor hesabı:).. DHMİ yi kimse görmüyor. Firmaları değil asıl DHMİ yi sorgulamak çözüm getirmesi için baskı yapmk gerekmezmi. Buarada Sayın Bakanlarıda tebrik ediyorum. Hem Cesaretlerinden hemde Saygılarından dolayı. Tşk.
 Hangi???
 10 Ekim 2011 Pazartesi 12:14
hangi ileri, çağdaş, modern, zengin ülkede bu adına vip denen rezalet var bilen varsa söylesin lütfen?? bildiğim kadarıyla avrupa da vip i sadece o ülkenin cumhurbaşkının resmi davetlisi kullanabiliyor.. Ne milletvekili ne bakan kullanamıyor.. sadece türkiye gibi geri kalmış toplumların oluşturduğu ülkelerde vatandaşlarına hizmet etmek için çoğunlukla da seçilerek iktidara gelen devlet memurların, bürokratların vs ve ailelerinin bu kadar gösteriş ve öncelikli hizmet görme merakı ve hastalığı var.. Bu zihniyetteki insanların yönettiği bir ülkenin ileri gitmesi mümkün değildir.. Ne zaman ki vip rezaletine son verirler ve o insanlar hizmet için oy aldıkları insanların içine karışırlar o zaman belki bir atılım olabilir...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule