MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BREZİLYA'DA YAĞIŞ KABUSU SÜRÜYOR
Havacılık Haberleri
16 Mayıs 2024 Perşembe 01:52

BREZİLYA'DA YAĞIŞ KABUSU SÜRÜYOR

Brezilya Sivil Havacılık Otoritesi, havayolu şirketleri ve acentelerin Porto Alegre-Salgado Filho Uluslararası Havalimanı’na uçak bileti satışını yasakladı

Brezilya Sivil Havacılık Otoritesi ANAC, havayolu şirketleri ve acentelerin Porto Alegre-Salgado Filho Uluslararası Havalimanı’na uçak bileti satışını yasakladı. ANAC, halihazırda bileti olan yolculara öncelik verilmesi gerektiğini de duyurdu. Ayrıca bu havalimanından yapılması planlanmış seferler için alınan biletlerin ücretsiz olarak değiştirilmesi istendi.

Ayrıca ülkede sel mağdurlarını kurtarmaya ve desteklemeye yardımcı olan havacılık profesyonellerinin sertifikalarının, yetkilerinin ve diğer belgelerinin geçerliliğinin 90 gün uzatıldığı duyuruldu.

Porto Alegre-Salgado Filho Havalimanı, tüm Rio Grande do Sul eyaletini etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 6 Mayıs'tan beri kapalı bulunuyor.

10-13 Mayıs tarihleri arasında eyaleti vuran yeni yağış dalgasıyla durum daha da kötüleşti, su seviyesi tekrar yükseldi.

Havaalanı, terminalde meydana gelen ve 490.000'den fazla yolcuyu etkileyen sel nedeniyle süresiz olarak kapatıldı.

28 Nisan'dan bu yana yağış etkisi altında olan Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde sel nedeniyle 149 kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule