MENÜ
İstanbul 9/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOMBACININ CENAZESİ GÖNDERİLDİ
Türkiye'den
7 Ocak 2016 Perşembe 10:49

BOMBACININ CENAZESİ GÖNDERİLDİ

Esenboğa Havalimanına baskın düzenleyen ASALA üyesinin cenazesi 33 yıl sonra iade edildi

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 1982 yılındaki silahlı çatışmada yaralı olarak yakalandıktan sonra ASALA üyesi olduğu gerekçesiyle 28 Ocak 1983’te idam edilen Levon Ekmekçiyan’ın cenazesi, 33 yıl sonra Fransa’daki ailesine gönderildi.

Ekmekçiyan, idamının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nın Hıristiyan bölümüne gömüldü. Ekmekçiyan’ın ailesi ise Fransa’da yaşıyordu. Aile avukatları Eren Keskin aracılığıyla oğullarının idamından yaklaşık 30 sene sonra cenazenin yaşadıkları Fransa’ya taşınması için mücadele başlattı. Konuyla ilgili ilk başvurulan yer İçişleri Bakanlığı oldu. Bakanlık, yapılan başvuruya “Yetki bizde değil” yanıtını vererek, avukat Keskin’i Adalet Bakanlığı’na yönlendirdi. Ailenin başvurduğu Adalet Bakanlığı da mezarın taşınması konusunda kendilerinin yetkisi bulunmadığını belirterek, mezarlıklarla ilgili bakım, onarım, korunma gibi yetkilerin yerel yönetimlerde bulunduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün mezar yerine dair bilgilendirmesi ve İl sağlık Müdürlüğü’nün onayından sonra nihai karar çıktı.

2016 yılının ilk günlerinde gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından Ekmekçiyan’ın cenazesi Fransa’daki ailesine nakledildi. Esenboğa Havalimanı’ndaki çatışmada yaralı ele geçirilen Ekmekçiyan, 7 Eylül 1982’de çıkarıldığı mahkemede idama mahkum edildi ve 28 Ocak 1983’te Ulucanlar Cezaevi’nde infazı gerçekleştirilmişti. 

BURCU ÜNAL - Milliyet

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule