MENÜ
İstanbul 9/12
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING TÜRK PAZARINA GÜVENİYOR
Havacılık Haberleri
17 Ekim 2008 Cuma 09:36

BOEING TÜRK PAZARINA GÜVENİYOR

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, şirketin 2008 "Pazara Bakış" raporunu İstanbul’da açıkladı.

Dünyada havacılık sektörünün yıllık yüzde 5 büyüme gösterdiğini vurgulayan Randy Tinseth, geçmişe bakıldığında yaşanan krizleri anımsatarak “1. Körfez savaşı, Asya krizi, 11 Eylül saldırısı, Sars krizi, 2. Körfez savaşı gibi birçok kriz yaşandı ama tüm bunlara rağmen sektör, her yıl yüzde 5’lik büyümeyi sürdürdü. Son 35 yılın ancak 2-3 yılında bu büyüme rakamının altına düşüldüğünü gördük. Gayri safi hasıla büyüdükçe biz de büyüyeceğiz” dedi.

Küresel kriz nedeniyle bu yıl meydana gelen kaybın 5 milyar dolar olduğunu belirten Tinseth, önümüzdeki yıl da etkinin süreceğini ve 4 milyar dolarlık bir kayıp tahmininde bulunduklarını kaydetti.

 

Türkiye ekonomisi sürekli büyüyor

Yapılan toplantıda konuşan Tinseth, “Türkiye ekonomisi sürekli büyüyor ve bu büyüme trendinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünüyoruz. Türkiye, ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak, havacılıkta da inanılmaz bir büyüme yakaladı.” dedi.

Hızlı büyümesini sürdüren Türkiye’ye duyduğu inancı dile getiren Randy Tinseth “Boeing olarak, Türkiye’nin, Avrupa pazarında önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Türk Hava Yolları’nın konumu, Türk havacılık sektöründeki büyümenin en iyi göstergesi. Türkiye’deki özel havayolu şirketleri de, farklı iş modelleri uygulayarak etkileyici bir performans sergileyip pazarın genişlemesinde önemli rol oynuyor.” dedi.

 

THY işini bilir

Tinseth, geçtiğimiz günlerde açıklanan THY’nin yeni uçak siparişlerinin ne kadarını karşılamayı umdukları şeklinde bir soruyu “Boeing firması olarak ürün çeşitleri itibariyle güçlüyüz. THY de kendi ihtiyaçlarına uyan tercihlerde bulunacaktır” diye yanıtladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule