MENÜ
İstanbul 22/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING'DE YÖNETİM DEĞİŞİMİ
Havacılık Haberleri
2 Eylül 2009 Çarşamba 00:02

BOEING'DE YÖNETİM DEĞİŞİMİ

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Scott Carson’un yılsonunda emekli olacağını açıklaması üzerine, yerine Boeing Entegre Savunma Sistemleri (IDS) Başkanı ve CEO’su görevini yürütmekte olan Jim Albaugh atandı.

Albaugh’tan boşalan Boeing Entegre Savunma Sistemleri (IDS) Başkanı ve CEO görevine ise; Boeing Entegre Savunma Sistemleri’nin Küresel Hizmetler ve Destek Birimi’nden Dennis Muilenburg atandı. 1 Eylül itibariyle geçerli olacak atamalar, Boeing Başkanı ve CEO’su Jim McNerney tarafından açıklandı.

Kariyerine, Boeing’in 1996 yılında satın alığı Rockwell firmasının uzay ve havacılık ve savunma biriminde başlayan Albaugh, geliştirme programları ve üretim alanlarındaki 34 yıllık kapsamlı deneyimi ile 2002 yılından bu yana Boeing’in savunma, uzay ve ilgili hizmetlerinin başında bulundu. Onun liderliğinde Entegre Savunma Sistemleri gelirinin 25 milyar dolardan, 2009 yılı itibariyle 34 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Muilenburg, yeni görevine, çok çeşitli savunma ve devlet hizmetleri gibi, askeri platformlar ve sistemler için global alanda satış sonrası destek sağlayan 8 milyar dolarlık işin başında bulunduğu Entegre Savunma Sistemleri’nin Küresel Hizmetler ve Destek biriminden geçti. Muilenberg’in daha önceki görevleri arasında şirketin ABD ordusuna yönelik geliştirme programı olan Savaş Sistemleri Bölümü ve Gelecek Savaş Sistemleri liderliği bulunuyor. Muilenberg, aynı zamanda Boeing’in küresel hava trafiği yönetimi hizmetlerini modernize etme programının tüm mühendislik geliştirme çalışmalarının da yönetimini üstlendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule