MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING’DE SORUN BİTMİYOR
Havacılık Haberleri
7 Şubat 2024 Çarşamba 10:06

BOEING’DE SORUN BİTMİYOR

Boeing 737 MAX üretim aşamasında standart dışı bir montaj hatasının belirlenmesi, bir grup uçağın teslimatını geciktirdi

Boeing’de sorun bitmek bilmiyor. 737 MAX serisinin üretim aşamasında tespit edilen bir standart dışı montaj hatası, bir grup uçağın teslimatında gecikmeye yol açtı.

Ticari Uçak Bölüm Başkanı Stan Deal, Kansas'taki Spirit AeroSystems şirketinde (737'nin gövdelerinin üreticisi) bir çalışanın, hatalı yapılan bir montaj işlemini belirlediğini ve bu durumun yaklaşık 50 uçağın daha montaj hattında yeniden kontrolü ve işleme tabi tutulmasını gerektireceği bilgisini çalışanlarla iç yazışmayla paylaştı

Stan Deal, "Tedarikçi firmada montaj sırasında iki deliğin tam olarak standartlara uygun açılmadığını tespit eden çalışana teşekkür etmek istiyorum. "Bu potansiyel durum acil bir uçuş güvenliği sorunu olmasa da, şu anda yaklaşık 50 teslim edilmemiş uçakta yeniden çalışma yapmak zorunda kalacağız" dedi.

SpiritAero Systems tarafından FLYINGMAG’e yapılan açıklamada bu durum doğrulandı ve "Ekibimizin bir üyesi, mühendislik standartlarına uymayan bir sorun tespit etti. Bilgilendirildikten sonra, uygun onarım çözümlerini belirlemek ve uygulamak için derhal harekete geçtik. Bu konuda Boeing ile yakın temas halindeyiz" denildi.

Kaynak: Flyingmag.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule