MENÜ
İstanbul 20/31
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ
Havacılık Haberleri
18 Ocak 2012 Çarşamba 19:52

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

TALPA Başkanlığı’na seçilen Kaptan Pilot Gürcan Mantı’nın pilotlara ilk mesajı, ‘Birlik beraberlik olalım. Uçuş emniyetini birinci öncelikte tutarak Türk sivil havacılığını daha ileriye götürelim’ oldu.

TALPA'nın 7. Olağan Genel Kurulu Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Ali Sürmen Konferans Salonu'nda bugün  yapıldı. Türk Hava Yolları'nda Airbus 330 ve 340 tipi uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Gürcan Mantı'nın listesi mevcut başkan Muzaffer Özacar’ın listesine karşı yarışı 107'ye karşı 148 oyla kazandı. Gürcan Mantı'nın iki yıllığına başkanlığa seçildiği genel kurulda, diğer yönetim kurulu üyelikleri Gökden Gürel (THY), İlyas Karagülle (Pegasus), Erol Murathan (THY), Hakan Yurdakul (Sunexperss), Tayfun Hacıoğlu (İzair), Özcan Ünal (THY), Barış Baranoğlu (THY), Bülent Akkuş (THY), Hakan Özmutuş (THY), Levent Akyol (THY), Mehmet Atakan (THY) ve Evren Zenginyürek'ten (THY) oluştu.

 

İLK MESAJI

Önceliklerinin pilotlara güven ortamı oluşturmak olduğunu söyleyen TALPA'nın yeni başkanı Mantı,  oy sayımının tamamlanıp TALPA’nın yeni başkanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mantı şunları söyledi:

“Yapılan demokratik seçimi tüm camiamıza, Türk sivil havacılığına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ekibimizle birlikte Türk sivil havacılığını daha yükseklere götürmek için pilotlar olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimize, üye sayımızı çığ gibi büyüterek tüm arkadaşlarımızın bu harekete katılmalarını ve Türk sivil havacılığının ilerlemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bildiriyorum.”

Gürcan Mantı, yabancı pilotları da derneğe üye yapmaya çalışıp çalışmayacakları ile ilgili bir soru üzerine, “Yabancı pilotlar üye olamazlar çünkü dernek tüzüğüne göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları lazım. Onlar kendi ülkelerindeki derneklere üyelere zaten” dedi.

 

İLK İCRAAT NE OLACAK

Mantı ilk icraatlarının ne olacağını şöyle açıkladı: İlk icraatımız öncelikle üyelerimize bir güven ortamı sağlamak, üye adedimizi çoğaltmak, ondan sonra yönetim kurulu olarak görüşerek seçim bildirgemize yazdığımız maddeleri teker teker hayata geçirmek olacak.

 

BİRLİK BERABERLİK OLALIM

TALPA’nın yeni başkanının meslektaşlarına mesajı ise şu oldu.

“Pilotlara mesajım birlik beraberlik olmamızı, uçuş emniyetini birinci öncelikte tutarak Türk sivil havacılığını daha ileriye götürmeyi diliyorum. “

 

TALPA şu an 1300 üyeye sahipken, Türkiye’de toplamda 8 bine yakın pilot görev yapıyor.

 

Süleyman ŞEN-Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Birinci Süvari
 19 Ocak 2012 Perşembe 21:53
Tebrik ederiyor, başarılar diliyorum. Camiaya hayırlı olsun.
 Suşi sevmeyen
 19 Ocak 2012 Perşembe 11:01
Vakfın parasını aldığı yetkiyle İzair deneyiminde birisi pul etmişti. Kimdi yahu o? Bilen varmı?
 Kaptan
 19 Ocak 2012 Perşembe 08:44
Mantı kaptan ve ekibine hayırlı olsun. Dün toplantıda Erhan Çakmağın VAKFA tekrar başkan olarak dönmek için baskı oluşturup döndüğünü öğrendim. Şoktayım!...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule