MENÜ
İstanbul 22/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“BİLET FİYATINI ‘REKABET’ DÜŞÜRÜR”
Havacılık Haberleri
28 Ekim 2013 Pazartesi 06:46

“BİLET FİYATINI ‘REKABET’ DÜŞÜRÜR”

Bayram ve tatillerde artan uçak bileti ücretlerinin, getirilmesi planlanan tavan fiyat ile düşmeyeceğini savunan Sabancı "Fırsatçılık rekabetle önlenir" dedi

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, bayram ve tatil dönemlerinde artan bilet fiyatlarının tavan uygulaması ile değil rekabetle düşeceğini söyledi. Moskova'daki hat açılışında gazetecilerle sohbet eden Sabancı şirket olarak sadece 27 bin yolcuyu 300 liranın üzerinde taşıdıklarına dikkat çekti. Sabancı "Tavan fiyat bizi etkilemez ama rahatsız eder. Fırsatçılığı önlemek için gereken tavan fiyat değil rekabet" dedi.

Tavan fiyatın taban fiyatı da zorunlu kılacağını belirten Sabancı "Dinamik sistemde fiyatlar uçağın doluluk oranına göre yükselir. Biletlerini pahalı alanlar, ucuz alanları sübvanse eder. Tavan fiyat biletlerin ucuza satılmasının önünü keser" dedi. Sabancı tavan fiyatın Doğu illerine seferleri de olumsuz etkileyeceğini savundu.

'Ankara'ya bileti yüzde 50 indiririz'

Yurtiçinde rekabete açılmayan tek noktanın, şu anda Türk Hava Yolları tarafından yapılan Atatürk Havalimanı - Ankara uçuşları olduğuna dikkat çeken Sabancı, sefer izni verilmesi halinde Ankara'ya uçak bileti fiyatlarını yarı yarıya düşüreceklerini ileri sürdü. Sabancı "Bize AHL'den Ankara'ya 5 sefer versinler, bilet fiyatları yüzde 50 düşecektir" diye konuştu. 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule