MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BAŞBAKAN THY YÖNETİCİLERİNE NE DEDİ ?
Havacılık Haberleri
1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:27

BAŞBAKAN THY YÖNETİCİLERİNE NE DEDİ ?

THY’deki grev süreci ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY yöneticilerine ne dedi? Erdoğan’ın bu konuda ne düşündüğünü Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Hava Yolları’nda sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde greve gidilmesi halinde hem Türkiye’nin, hem de THY’nin bundan büyük zarar göreceğini söyledi. 

İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, THY yönetimine 'Makul, verebileceğinizin en yükseğini verin. Çalışanın hakkını verin, kimseyi mağdur etmeyin' dediğini söyledi.

 

Ulaştırma Bakanlığı’nda bu sabah saatlerinde gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, THY’de bir grev olması halinde tüm Türkiye’nin bundan zarar göreceğini ifade etti. Greve gidilmesi halinde sektörde bir boşluk oluşacağının altını çizen Yılmaz " Bu boşluğu Atlasjet, Pegasus ve Onur Havayolları ile daha birkaç tane özel havayolu doldurur diye düşünüyorum. Bu boşluğu doldurduktan sonra THY’nin kaybettiklerini tekrar telafi etmesi pek mümkün değildir” dedi.

 

THY’nin  pazarın yüzde 60-65’ ini kontrol ettiğinin altını çizen Yılmaz “THY pazardan çıkarsa şu anki pazar payını yakalayamaz. Çünkü diğerleri çok daha yol almış olur. THY’nin kaybettiği pazar payını kazanabilmesi en az 10 yıl gerektirir. 10 yılda THY'nin küçülerek devam etmesi lazım" diye konustu.

 

BAŞBAKAN NE DÜŞÜNÜYOR ?

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda uzlaşmadan yana olduğunu ve geçmişteki toplu iş sözleşmelerinde de 'Cimri olmayın, hakkını verin' dediğini anlatan Yılmaz "Sayın Başbakan THY yönetimine, ’Makul, verebileceğinizin en yükseğini verin’ diyor. Sayın Başbakan, ’Çalışanın hakkını verin, kimseyi mağdur etmeyin’ dedi. ’Güçsüzlere destek verin’ dedi" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ATA
 2 Ağustos 2007 Perşembe 
INSALLAH OYLE OLUR EMEKCININ HAKKINI YEMEMEK LAZIM HERKEZIN ALIN TERI VAR HER UCAGIN KALKTIGINDA ISCISINDEN MUDURUNE O YUZDEN BU DUNYADA ASLA HAK YENMEMELI
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule