MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AVUSTRALYA REDDETTİ
Havacılık Haberleri
27 Eylül 2023 Çarşamba 10:56

AVUSTRALYA REDDETTİ

Qatar Airways'ın "daha fazla uçuş talebi" Avustralya makamlarınca reddedildi

Qatar Airways'in, daha fazla uçuş gerçekleştirmek için Avustralya makamlarına yaptığı başvuru reddedildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden taleplerine red yanıtı verilmesinin şokunu yaşayan Qatar Airways yetkilileri, kararı doğrudan hükümetten ziyade medya aracılığıyla öğrendiklerini iddia ediyor.

Qatar Airways Brisbane, Melbourne ve Sidney'e haftalık ek 21 uçuş talep etmişti.

Qatar Airways'in Küresel Satışlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Matt Raos, "COVID sırasında diğer havayolları Avustralya'ya sırtını dönünce Avustralyalılar bize döndü. Avustralya hükümeti bizden Avustralyalıların evlerine dönmelerine yardım etmemizi istedi. Hatta bazı parlamento üyeleri ve siyasetin her kesiminden seçmenlerinin evlerine dönmesine yardım etmemizi istemişti" diyerek serzenişte bulundu.

Qatar Airways CEO'su Akbar Al Baker ise kararı, "çok adaletsiz" olarak nitelendirdi.

Hiçbir sebep belirtilmedi

Qatar Airways, Avustralya Hükümetinin başvuruyu reddetmek için hiçbir neden sunmadığını, kararın resmi olarak hükümetten değil, medya aracılığıyla öğrenildiğini duyurdu.

Çıplak arama olayı

Öte yandan Qatar Airways'in talebinin reddedilmesinin ardında 2020 yılında Avustralya vatandaşı beş kadının Katar'da "çıplak arama" muamelesine maruz kalmasının olabileceği öne sürülüyor. Olay, Hamad Havalimanı'nda terminal tuvaletinde prematüre bir bebek bulunmasının ardından meydana gelmişti.

Ancak Qatar Airways'in havacılık ve kurumsal işlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Fathi Atti, başvuru sırasında "çıplak arama olayının" resmi olarak gündeme getirilmediğini söyledi.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule